Sjællands Universitetshospital i Køge skal videreføres med en ny udbudsstrategi. Vinderprojektet er udarbejdet af et totalrådgiverkonsortium bestående af arkitektfirmaet C.F. Møller og de 2 ingeniørfirmaer Rambøll og Alectia, der efterfølgende er indgået en totalrådgiveraftale med. Det er denne totalrådgiverkontrakt, der nu bringes til ophør.

Regionsrådet i Region Sjælland har besluttet, at samarbejdet med totalrådgiver bringes til ophør, og at projekteringen af det kommende Sjællands Universitetshospital i Køge skal videreføres med en ny udbudsstrategi. Det oplyses på regionens hjemmeside.

NB! Rådgivers honorering og erstatningsansvar. Seminaret afholdes d. 19. april 2017.

- Projektforslaget for den første af 4 store etaper indikerer, at det forventede bruttoareal for det samlede byggeri vil blive forøget med knap 23.000 kvm svarende til en 13 procent forøgelse i forhold til hvad der var forudsat. Forøgelsen af bruttoarealet vil medføre en samlet budgetoverskridelse på mellem 300 og 350 millioner kr. for hele byggeriet, hvis dette gennemføres i sin nuværende form, lyder det.

Region Sjælland oplyser videre, at man sammen med totalrådgiverkonsortiet har drøftet mulighederne for at gennemføre projektet inden for de givne rammeforudsætninger uden at finde en løsning. Regionsrådet har herefter besluttet at afvikle den eksisterende kontrakt, så projektet kan gennemføres med det ønskede resultat. Det betyder, at en samlet plan for den videre proces for gennemførelse af byggeriet bliver behandlet i Regionsrådet i marts 2017.

- Regionrådet ønsker med sin beslutning at fastholde de oprindelige visioner for Sjællands Universitetshospital og samtidig sikre, at man kan holde rammen på 4 milliarder kr., lyder det videre fra regionen. 

Projektet vil nu blive videreført uden totalrådgiver, men med nye samarbejdspartnere. Øvrige aftaler og kontrakter videreføres som planlagt.

NB! Byudvikling syd for København til Køge og Vestegnen. Konferencen afholdes d. 20. juni 2017.

- Efter behandling af udbudsstrategien på Regionsrådets møde d. 23. marts 2017 vil projektorganisationen kunne informere alle vores interne og eksterne samarbejdspartnere om den videre proces. Projektets indhold af funktioner er en vigtig brik i gennemførelse af sygehusplanen. Dette er uændret vores fokus, og vil fortsat være gældende, oplyser Region Sjælland.

Sagen blev behandlet i Forretningsudvalget den 28. november 2016 og på møde i Forretningsudvalget og Regionsrådet den 3. januar 2017.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning