Politikerne i Region Hovedstaden har besluttet at sætte fart på en række planlagte grønne forbedringer og renoveringer på hovedstadens hospitaler for at give en økonomisk saltvandsindsprøjtning til virksomheder i byggebranchen, som er pressede på grund af coronakrisen.

Regeringen har i forbindelse med indsatsen for at afhjælpe de økonomiske konsekvenser af coronakrisen godkendt, at regionerne overskrider det aftalte loft for, hvor mange penge vi må bruge på modernisering og renovering. Den mulighed har politikerne i Region Hovedstaden grebet og sætter gang i 11 større projekter for i alt 200 millioner kr.

- Først og fremmest er det her vigtige moderniseringer, som både gør opholdet på hospitalet bedre for patienterne og fremmer bæredygtigheden, siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S).

Sophie Hæstorp Andersen fortæller desuden, at regionen med moderniseringerne gerne vil give en hjælpende hånd til en trængt bygge- og anlægsbranche.

- Coronakrisen har været hård, også ved bygge- og anlægsbranchen. Derfor er jeg glad for, at vi her fra Region Hovedstadens side kan være med til at holde hjulene i gang og sætte nogle projekter i søen, som kan skabe noget indtægt og opretholde nogle arbejdspladser hos de trængte virksomheder, siger hun.

Regionen bygger hospitaler for over 20 milliarder kr. Byggerierne fortsætter under coronakrisen under skærpede hygiejneforhold og i god dialog med fagbevægelserne om fornuftige arbejdsforhold. Region Hovedstaden tilbyder i øvrigt straksbetaling ved indkøb af varer, så de virksomheder, vi handler med, sikres likviditet.

 

Forretningsudvalget i Region Hovedstaden har anbefalet regionsrådet at godkende moderniseringer og renoveringer for 200 millioner kr. Regionsrådet træffer endelig afgørelse 19. maj 2020.

Følgende initiativer er prioriteret:


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse