Realdania skal på jagt efter en ny investeringsdirektør, idet Peter Johansen inden længe vil skifte posten i den filantropiske forening ud med et liv som selvstændig.

Investeringsdirektør Peter Johansen vil inden længe skifte posten i den filantropiske forening ud med et liv som selvstændig. Hans afløser ventes på plads i løbet af kort tid, og det aftales i den forbindelse, hvornår Peter Johansen stopper, så den bedste mulige overlevering kan sikres.

- Jeg har været - og er stadig - utrolig glad for at arbejde i Realdania. Jeg har det på mange måder som blommen i et æg, og jeg ved, at jeg kommer til at savne en helt fantastisk arbejdsplads. Samtidig har jeg i et stykke tid haft lyst til at afprøve et arbejdsliv, hvor jeg kan sammensætte min hverdag af flere forskellige typer af opgaver, for eksempel kortere projektansættelser, konsulentydelser og bestyrelsesarbejde. Jeg har et langt arbejdsliv i investeringsbranchen bag mig og har altid været ansat - og været glad for det. Men hvis jeg skal prøve en anden type arbejdsliv, så skal det være nu, siger Peter Johansen og lægger samtidig vægt på, at han ønsker at aflevere stafetten godt videre til sin afløser.

Peter Johansen startede i 2014 som CIO i Realdania. Da der året efter skete en udvidelse af direktionen, blev han investeringsdirektør. Han har stået i spidsen for den løbende udvikling af foreningens investeringsstrategi, ikke mindst de kommende års strategi, som bestyrelsen skal tage stilling til i slutningen af året. En strategi, hvor Realdania tager nye afgørende skridt i forhold til samfundsansvar og missionsrettede investeringer.

NB! Nye boformer og bofællesskaber. Konferencen afholdes d. 28. november 2019.

- Peter Johansen vil blive savnet i den samlede forening og af alle medarbejdere. Han har ikke bare været en meget dygtig, ambitiøs og visionær leder af vores kommercielle investeringsarbejde. Han har også som medlem af direktionen - og i hverdagen - haft et særligt talent for at samle og lede medarbejdere på tværs i foreningen. Det er en ret unik kombination, siger administrerende direktør Jesper Nygård.

Det er planen, at Peter Johansen fratræder på et tidspunkt i løbet af 1. halvår af 2020, når man har en ny investeringsdirektør på plads.

- Bestyrelsen har lagt linjerne for de kommende års investeringsstrategi. Dette er sket på baggrund af et meget flot stykke arbejde fra Peter Johansens side. Nu skal vi finde den person, der sammen med vores dygtige investeringsteam skal eksekvere strategien og samtidig videreudvikle vores indsats ved at fortsætte den rejse, Realdania er på i forhold til bl.a. øget samfundsansvar og missionsrettede investeringer. Jeg har kendt til Peters overvejelser i et stykke tid, og vi er ret langt med at finde hans afløser. Om alt går vel, så får vi ansat en ny investeringsdirektør i løbet af et par måneder. Når vi kender vedkommende, aftaler vi den konkrete startdato og den overlevering, der giver den bedst mulige overgang og proces for Realdania, tilføjer Jesper Nygård.

Russell Reynolds Associates forestår den igangværende søgeproces.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS