Politikerne i byrådet i Randers ønsker, at der bliver bygget nye almene boliger 6 forskellige steder i kommunen. På et bryådsmøde den 13. september 2021 har politikerne afsat 27,2 millioner kr. i tilskud til projekterne.

Over 230 nye lejeboliger kan være på vej forskellige steder i Randers Kommune. I hvert fald har Randers Byråd på mødet den 13. september 2021 afsat 27,2 millioner kr. i tilskud til almene boligprojekter i Harridslev, Spentrup, Over Hornbæk, Assentoft, Stevnstrup og Paderup.

I alt havde 5 forskellige boligorganisationer havde sendt 10 ønsker til nye almene boliger forskellige steder i Randers, og det er ud fra disse ønsker, at byrådet nu har valgt at prioritere 6 af projekterne. Det er sket ud fra kriterier om økonomisk, miljømæssig og social bæredygtighed.

Lejerbo har har indsendt et projekt med 32 familieboliger for 61 millioner kr., ligesom Lejerbo står bag et projekt med 36 familieboliger ved skolen i Spentrup for 50 millioner kr.

RandersBolig har på vegne af Randers Boligforening af 1940 indsendt et projekt med 14 familieboliger i Over Hornbæk. Projektet tænkes opført i den nye kommunale udstykning ved Overvænget. Projektet løber op i 38 millioner kr.

Almene boliger: store projekter AARHUS. Konferencen afholdes den 28. oktober 2021.

Desuden har RandersBolig har på vegne af Randers Boligforening af 1940 indsendt et projekt med 27 familieboliger i Assentoft ved den kommunale udstykning ved Skovvangsvej. Det forventes at koste 52 millioner kr.

RandersBolig har på vegne af Møllevænget & Storgaarden også indsendt et projekt med 25 familieboliger til 50 millioner kr. på en del af et areal i den nordlige del af Stevnstrup.

Endeligt har RandersBolig på vegne af Boligforeningen Kronjylland indsendt et projekt med 100 ungdomsboliger i Paderup til 120 millioner kr.

Med byrådets beslutning om prioriteringen af midlerne er det nu op til boligorganisationerne at lave en egentlig ansøgning til byrådet om hvert enkelt projekt. Her vil byrådet tage stilling til det enkelte projekts overordnede udformning og økonomi.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032