Rambøll har ansat 3 erhvervs ph.d.er, som skal være med til at udvikle nye forretningsmodeller, teknologier og viden til Rambølls kunder og bane vejen for cirkulært byggeri og grøn omstilling af byggebranchen. Det sker i tæt samarbejde med DTU.

Rambøll har ifølge virksomhedens direktør for bæredygtighed, Neel Strøbæk, valgt at være med i Innovationsfonden og Realdanias erhvervsforskerprogram i tæt samarbejde med DTU, fordi det bidrager til at gøre cirkulær økonomi mere udbredt og byggebranchen grønnere.

- Cirkulær økonomi er en central del af byggeriets fremtid. Og med Rambølls stærke byggeri-portefølje er vi ansvarlige for mere en 10 millioner kvm byggeri hvert år, så vi bærer et stort ansvar for at sikre, at det er bæredygtige kvm. Derfor ser jeg virkelig frem til at følge de 2 projekter, og tror på, at det er gennem forskning og samarbejder som disse, at vi kan lykkes i innovationen om at udvikle byggeriet til at være mere bæredygtigt,siger Neel Strøbæk.

TRÆ - højhusbyggeri og større projekter - udfordringer, løsninger og økonomi. Konferencen afholdes d. 24. september 2020.

De 3 erhvervsforskere hos Rambøll skal blandt andet optimere virksomhedens løsninger inden for måling af bæredygtige byggematerialer og udvikle et open source-modellerings-værktøj, der understøtter cirkulær innovation inden for SDG'erne i byggebranchen.

Fra 2023 bliver cirkulær økonomi endnu vigtigere

I Danmark står byggebranchen for hele 40 procent af den samlede CO2-udledning, og det er et område, som der er stor fokus på, blandt andet med klimapartnerskaberne. Og det er også et område, som Rambølls kunder i Danmark får større og større fokus på.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter