Aarhus vokser frem mod 2050 med 110.000 indbyggere, og byen skal derfor investere massivt i infrastrukturen, lyder det fra rådmand.

Nye beregninger viser, at der er behov for massive infrastrukturinvesteringer, hvis Aarhus skal undgå sammenbrud på alle overordnede veje i 2035. Ringgaden og Ringvejen skal eksempelvis have plads til 25 procent flere biler i morgentrafikken.

– Vi er en by i voldsom vækst. Frem til 2050 bliver vi 110.000 flere borgere i kommunen, og vi bliver et stadigt kraftigere centrum i den østjyske byregion. Det er dyrt af vokse så kraftigt, og det er vi nødt til at forberede os på allerede nu, hvis vi ikke skal blive kvalt af vores egen succes, siger rådmand Bünyamin Simsek (V), Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

NB! Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes d. 27. november 2019.

Rådmanden præsenterede tirsdag den 10. september beregninger for den trafikale udvikling i Aarhus frem mod 2050, som Teknik og Miljø ved hjælp af en ny trafikmodel har udarbejdet. Sammen med beregningerne præsenterede rådmanden et katalog med konkrete bud på, hvad der skal til for at vende udviklingen.

Kataloget peger på investeringer i alle transportformer på 9,2 milliarder kr. de næste 10 år og i alt 16 milliarder kr. frem mod 2050. Det drejer sig om nye strækninger med højklasset kollektiv trafik, en ny trafikcentral, udvidelse af Ringvejens kapacitet, udvidelse af en række indfaldsveje og omkring 70 andre projekter, der skal forhindre sammenbruddet.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.