Dagligvarekæden Lidl meldte ud tidligere på året, at de vil bygge nyt hovedkontor i Aarhus. Det nye hovedkontor bliver 11.000 kvm stort med et tilhørende parkeringshus samt en ny konceptbutik – et byggeprojekt, som kræver nogle erfarne rådgivere.

Kontrakterne er nu underskrevet, og Lidl har valgt arkitektfirmaet Link til totalrådgiver på projektet, mens Niras skal være bygherrerådgiver. Både Link og Niras er kendt for at være blandt Skandinaviens førende virksomheder inden for deres felt af ekspertiser; Link i kraft af deres arkitektfaglige kompetencer og Niras som rådgivende ingeniørvirksomhed. Lidls nye hovedkontor skal stå færdigt i 2021.

- Vi er meget tilfredse med valget af Link og Niras som rådgivere for os. De har stor erfaring inden for blandt andet byggeri, projektering og planlægning og er kendt for at skabe velfungerende og bæredygtige bygninger og arbejdsmiljøer. Alt sammen vigtige parametre i forhold til vores kommende hovedkontor i Aarhus, siger Mads T. Nielsen, der er udviklings- og ejendomsdirektør i Lidl.

Holdet er sat
Som totalrådgiver vil Links primære opgaver blive at projektere, mens Niras som bygherrerådgiver vil rådgive Lidl om alle dele af byggeprojektet fra start til slut. En af de større opgaver over det næste års tid bliver at beslutte, hvilken totalentreprenør der skal stå for byggeriet.

NB! Jylland: Erhvervslejeloven - den nye udvikling. Konferencen afholdes d. 6. december 2018.

- Link og Niras var også en del af teamet, der var med til at vinde udbuddet om det nye hovedkontor, og vi er sikre på, at også det fremtidige samarbejde med LINK og NIRAS vil skabe et godt resultat, siger Mads T. Nielsen.

Link kommer i processen til at arbejde tæt sammen med sine 2 underrådgivere, Oluf Jørgensen, som de har valgt som rådgivende ingeniørfirma på projektet, samt tegnestuen Smak Architects, der blandt andet skal kigge på de rumlige behov i det nye, flere etager store byggeri.

Byggeriet på hjørnet af Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej i Aarhus C vil bestå af hovedkontor, dagligvarebutik og parkeringshus cirka 10 minutters gang fra Aarhus Banegård og Rutebilstation. Kontoret bliver på 11.000 kvm og får flere tagterrasser med udsigt over Aarhus. Butikken bliver en koncept-butik på 2.500 kvm, og Lidl vil også bygge et parkeringshus med parkeringspladser til både Lidl og de omkringliggende bygninger. Hele byggeriet bliver bæredygtighedscertificeret efter DGNB-standarden.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter