Nye tal viser udbudspriserne på projektlejligheder i Danmark, og særligt i Jylland er der plads til en overraskelse. Aarhus har nemlig ikke de højeste udbudspriser.

Prisforskellen på projektlejligheder er stor fra bydel til bydel i København, ligesom den er stor på tværs af landet. Det viser nye tal fra Boliga, som har opgjort de gennemsnitlige udbuds-kvm-priser per 1. april 2019 på ejerlejligheder til salg i København, Aalborg og Aarhus samt omegne fordelt på ejendommenes byggeår.

Når det gælder hovedstaden, finder man de højeste udbuds-kvm-priser på de kommende lejligheder i Nordhavn og på Vesterbro, hvor en kvm ejerlejlighed koster omkring 57.000 kr., viser tallene fra Boliga.

- Generelt er Nordhavn et af Københavns dyreste nye boligområder på grund af beliggenheden direkte til vand eller udsigt til vand for en stor del af boligernes vedkommende. Priserne i København V præges til gengæld af Carlsbergbyen, som har relativt høje kvm-priser, siger Henrik Hauthorn Jensen fra Home til Boliga.

På Nørrebro og i Sydhavnen bliver der også bygget nyt, her lyder de gennemsnitlige udbuds-kvm-priser på henholdsvis 51.300 og 53.000 kr. per kvm. Og i den lavere ende finder man Amager, hvor udbuds-kvm-prisen for ejerlejlighederne, der står klar efter 2020 ligger på lige over 44.000 kr.

NB! Jylland: Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Konferencen afholdes d. 4. september 2019.

Prisbyt i de jyske storbyer
Der bliver også bygget på livet løs i de jyske storbyer; Aarhus og Aalborg.

I Smilets By ligger de aktuelle udbuds-kvm-priser på de kommende ejerlejligheder på lige over 43.100 kr. per kvm.

Hvis man i stedet køber i Risskov, kan man spare lidt: Her er de snart færdigbyggede ejerlejligheder nemlig udbudt til salg for lige over 40.400 kr. per kvm.

Aalborg står - måske ganske overraskende - for de højeste jyske priser på nybyg. Her skal man nemlig i gennemsnit give omkring 44.200 kr. per kvm for de endnu ikke færdigbyggede ejerlejligheder.

- 70-80 procent af de projekter, der er udbudt i Aalborg og Nørresundby, ligger langs fjorden med prima beliggenhed og udsigt til vand, hvorimod vores mæglere i Aarhus oplyser, at projekterne i dag er bredt mere ud over hele byen. Generelt er Aarhus dog fortsat dyrere end Aalborg, så hvis du har 2 sammenlignelige projekter i Aalborg og Aarhus, vil kvm-priserne i Aarhus typisk være højere, siger Henrik Hauthorn Jensen til Boliga

Til gengæld er der en del at spare ved at købe nybyg i Nørresundby: her er ligger udbuds-kvm-prisen på lige over 27.500 kr. i gennemsnit.

Se ejerlejligheder til salg med byggeår i 2020 og frem her.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS