Roskilde Kommune vil stille krav om, at 25 procent af boligerne i det 4.000 kvm store projekt skal være almene.

En privat investor ønsker at opføre 4.000 kvm stort projekt med senioregnede boliger og et fælleshus umiddelbart øst for Jyllingecentret. Ifølge Roskilde Kommune er der stor efterspørgsel på netop senioregnede boliger i Jyllinge.

Boligprojektet omfatter 45-50 boliger på mellem 66 og 98 kvm og muligvis med enkelte boliger på 50 kvm. Boligerne opføres som etagebyggeri i 2 etager, med udvendig trappeadgang til boligerne på 1. sal. Dog opføres de sydligste boliger i 1 etage.

Den gældende lokalplan for området giver ikke mulighed for boliger. Derfor kræver projektet en ny lokalplan. Foruden de nye boliger skal lokalplanen også give mulighed for en renovering af Jyllingecentrets facade mod nord.

Trends: Luksus, servicerede boliger, bofællesskaber, senior- og share boliger. Konferencen afholdes den 5. januar 2023.

Ifølge SN.dk har projektet været undervejs et stykke tid, og tidligere var det planen at bygge 4.700 kvm i området, men det kunne der ikke findes politisk flertal for.

- Jeg håber da, at det er sidste gang, vi skal vende projektet, for denne gang har forvaltningen og udvikleren fået snakket tingene igennem og er blevet enige om, at det her projekt kan de begge stå bag, siger Claus Larsen (S), formand for plan- og teknikudvalget, til SN.dk.

Det forventes, at et nyt lokalplanforslag første gang vil blive behandlet foråret 2023, og at lokalplanen bliver endeligt vedtaget i efteråret 2023.

Kommunen vil stille krav om, at 25 procent af boligerne skal være almene boliger.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse