Privat bygherre står bag 2 nye projekter med 6.200 kvm boliger i henholdsvis 4 og 5-7 etager på Nordhavnen i Sønderborg.

En privat bygherre står bag 2 adskilte boligbebyggelser, der efter planen skal opføres på det nordligste område på Nordhavnen, der ligger lige nord for kontorbygningen Videnshuset. Bebyggelserne vil være omgivet af en grøn park samt tilknyttet parkering på terræn. De 2 bebyggelser ønskes opført med flere etagespring fordelt på 4-7 etager.

Den ene bebyggelse vil bestå af et byggeri med 14-18 individuelle lejligheder fordelt på 4 etager. Etagearealet udgør 1.800 kvm.

Den anden bebyggelse vil bestå af et seniorfællesskab med 40 individuelle lejemål fordelt på 3 bygninger i 5-7 etager med et samlet etageareal på 4.400 kvm.

Sønderborgs store projekter. Konferencen afholdes d. 8. oktober 2020.

- Det er en privat bygherre, som ønsker at færdiggøre næste brik i Frank Gehrys masterplan. Der er næsten udsolgt af lejligheder i Kongebrohuset, så det er jo fantastisk, at vi får endnu mere byggeri i gang. Vi skal i Sønderborg Midtby også gøre os attraktive med flere boliger ved vandet, siger formand for teknik- og miljøudvalget, Aase Nyegaard fra Fælleslisten, til JyskeVestkysten.

Byggerierne indgår som en del af realiseringen af Frank Gehrys masterplan for havneområdet, og de planlægges opført i overensstemmelse med gældende rammelokalplan samt designguiden for Sønderborg Nordhavn.

OPDATERET: JyskeVestkysten skriver, at PFA og Bitten & Mads Clausens Fond står bag projektet. Norske Reiulf Ramstad Architechts tegner både seniorbofællesskabet og Danfoss-huset. Entreprenør på projekterne er Daugaard Pedersen fra Kolding, mens SLA er valgt som landskabsarkitekt, skriver avisen.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS