Udbuddet af boliger til salg og især ejerlejlighederne rasler stadig ned. Det afspejler sig i priserne, som ikke nedjusteres i samme grad som tidligere.

De knap 5.800 ejerlejligheder, som er til salg på landsplan lige nu - sidste år ved samme tid var tallet næsten 2.000 højere – er i øjeblikket gennemsnit sat 4,5 procent ned i pris.

Det er markant lavere end gennemsnittet for både 2018 og 2019, hvor priserne på de udbudte lejligheder var sat 5,6 og 5,7 procent ned. Og særligt siden maj, hvor det lå på 5,3 procent i gennemsnit – er nedslaget på ejerlejlighederne skrumpet ind for hver måned.

Et tydeligt tegn på, hvilke hænder ejerlejlighedsmarkedet befinder sig på lige nu. Det fortæller boligøkonom Mira Lie Nielsen, der er chefanalytiker i Nykredit.

- Der er så få varer på hylderne, at der ikke er så meget for køberne at stille op, hvis de gerne vil have en ejerlejlighed, og det faldende udbud er kommet så langt ned nu, at det er sælgerne, der står tilbage med overhånden, siger hun til Boliga.dk.

CITY og VESTERBRO i Københavns store projekter. Konferencen afholdes den 21. april 2021.

- Det betyder også, at sælgerne sammen med mæglerne rimelig frit kan sætte en ret høj pris og få solgt til den pris. Derfor er der heller ikke mange af de udbudte ejerlejligheder, hvor prisen bliver justeret ned. Så det er ikke lige nu, at der er penge at spare på ejerlejlighedskøb, siger hun.

De nye ejerlejligheder, som trods alt kommer til salg hver dag i det ellers afpillede marked, har da også nogle solide prisskilte med - særligt i det populære boligområde storbyen København.

Her lå den gennemsnitlige udbudspris for en ejerlejlighed på næsten 50.800 kr. per kvm den 1. november, hvorimod det i hele 2019 lå på omkring 46.000 kr. per kvm. Det er en stigning på over 10 procent - det oplyser Boliga.dk.

Hvilket også presser det gennemsnitlige nedslag ned på blot 3,9 procent fra 5,6 procent sidste år i hovedstadskommunen, men det er også her, hvor efterspørgslen på en bolig er særligt stor.

- Der er en kø af potentielle købere, der er klar til at handle. Men for at købe til de priser, særligt for ejerlejlighederne i København og Aarhus, skal man have en vis formue. Det betyder også, at køen nok slipper op på et tidspunkt, hvilket vil få markedet til at flade ud, siger Mira Lie Nielsen til Boliga.dk.

Ifølge hende bliver det formentlig først i foråret, hvor det forventes at udbuddet af ejerlejligheder igen vil stige og dermed stilne prisstigningerne af.

Se ejerlejligheder til salg med prisnedslag her.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.