Homes ejerlejlighedsprisindeks viser, at ejerlejlighedspriserne på landsplan steg med 1,1 procent i marts 2015´6. Dermed steg lejlighedspriserne 1,3 procent fra 4. kvartal 2015 til 1. kvartal 2016. Ejerlejlighedspriserne var i 1. kvartal 2015 9,4 procent højere end i 1. kvartal 2015.

Ejerlejlighedspriserne fortsætter ifølge Home og Danske Bank med at stige. I København steg ejerlejlighedspriserne 2 procent fra februar til marts 2016, hvilket er det samme som væksten over hele kvartalet. Priserne på ejerlejligheder i København er nu 11,2 procent højere end i marts 2015.

NB! Lejeloven - de nye ændringer og løsninger. Seminaret afholdes d. 24. november 2016.

I Aarhus steg ejerlejlighedspriserne med 2,7 procent fra februar til marts. Målt henover kvartalet steg priserne med 4,4 procent fra 4. kvartal 2015 til 1. kvartal i år 2016. Priserne var 8,6 procent højere end samme tid sidste år.

- Det var især på lejlighedsmarkedet i de største byer, at køberne flokkedes sidste forår, for at sikre sig en lejlighed til en ekstremt lav rente. Den ’ketchup-effekt’ har boligmarkedet ikke i år, men overordnet går det udmærket, siger relationschef i Home, Mads Ellegaard.

NB! Jylland: Lejeloven - de nye ændringer og løsninger. Seminaret afholdes d. 8. november 2016.

- Realkreditforeningens Køberbarometer indikerer, at der er mange købere på vej ud på markedet det kommende halve år, så foreløbig tegner 2016 rigtig fornuftigt, men dog med en mindre euforisk start end i 2015, selv om renten er næsten lige så lav som for et år siden, uddyber han.

Salget af ejerlejligheder faldt med 8,0 procent i 1. kvartal sammenlignet med 4. kvartal sidste år. Sammenligner man med 1. kvartal sidste år, er salget faldet med 13,8 procent.

NB! Bestyrelsesarbejde i ejendomssektoren. Seminaret afholdes d. 6. september 2016.

- Det store rentefald den seneste tid, hvor 2 procent-lånet igen er i spil, kan give boligmarkedet et ekstra "vitamin-boost" de kommende måneder, siger Mads Ellegaard.

Læs hele Home kvartalfokus ejerlejligheder 1. kvartal her. Læs også Home kvartalfokus huse 1. kvartal her.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Ny udbudslov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Den nye Planlov KURSUS