Lokalplanen for 164.495 kvm byggeri skulle have været endeligt vedtaget i december 2021, men den lader vente på sig.

I Aarhus skal Teknisk Udvalg den 17. januar 2022 tage endeligt stilling til lokalplanen for 2. etape af omdannelsen af Katrinebjerg. Lokalplanområdet er 67.000 kvm stort, og lokalplanforslaget rummer mulighed for 164.495 kvm byggeri.

Der var lagt op til, at lokalplanen skulle endeligt vedtages i byrådet den 15. december 2021, men på byrådsmødet valgte politikerne at sende sagen tilbage til behandling i Teknisk Udvalg.

Jylland: Syn og skøn - konfliktløsning ved byggeprojekter. Kurset afholdes den 2. februar 2022.

- Vi er til gengæld en lille smule betænkelige over at skulle have 2 høje, for ikke at kalde det højhuse, i området. Det ved vi også, at det er der borgere, der er. Så det synes vi alene af den grund, er det lidt vigtigt at behandle den i Teknisk Udvalg, sagde daværende medlem af byrådet, Steen Bording Andersen (S), i den forbindelse.

Teknisk Udvalg skal derfor tage stilling til ændringer, hvor der skæres 1-2 etager af en række bygninger, der ellers er planlagt i 6-8 etager. Til gengæld bliver der i anbefalingen fra Teknik & Miljø ikke skåret noget af 2 planlagte højhuse på 18 etager.

Jylland: De nye brandkrav 2020, brandcertificering - planlægning og løsninger. Kurset afholdes den 3. marts 2022.

Lokalplanen skal muliggøre en blandet bydel med uddannelsesinstitutioner, teknologi- og iværksættervirksomheder. Sammen med 1. etape skal udviklingen bane vejen for Aarhus Universitets 3. campus.

I forvejen ligger der 47.000 kvm bebyggelse inden for området, hvoraf de meste skal rives ned. En del af af den eksisterende bebyggelse vil dog blive bevaret og indgå i den nye karréstruktur.

Bygningen på Åbogade, der blandt andet rummer Incuba, vil blive bevaret. Det samme vil de eksisterende bygninger på hjørnet af Helsingforsgade og Finlandsgade, der blandt andet rummer undervisningslokaler og auditorier til universitetet. Endelig vil en enkelt erhvervsbebyggelse langs Katrinebjergvej blive stående.

JYLLAND Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye regler, løsninger og tilskud. Konferencen afholdes den 7. april 2022.

Der forventes i alt at blive bygget omkring 482 boliger i området med et etageareal på 31.335 kvm. Der er stillet krav om 15 procent almene boliger svarende til 4.723 kvm, hvilket estimeres til 62 almene boliger med en gennemsnitsstørrelse på 75 kvm.

Udviklerne i området er FEAS, Incuba, Olav de Linde og et selskab ejet af Jørn Tækker.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Fremtidens betonbyggeri