Aarhus Kommune har sat 88 boliger til salg for 110 millioner kr. De lokale politikere fra Enhedslisten forsøger dog af bremse salget af frygt for, at ejendommene ryger i hænderne på Blackstone.

Står det til Enhedslisten i Aarhus skal salget af ejendommene på Poul Martin Møllers Vej 1-95 stoppes. Ejendommene rummer samlet 88 boliger og er sat til salg hos Colliers (PDF) for i alt 110 millioner kr.

Den 18. december 2019 skulle byrådet i Aarhus tage stilling til forslaget fra Enhedslisten om at stoppe salget af ejendommene. Af forslaget fremgår det, at Enhedslisten frygter, at Blackstone vil byde ind på ejendommene.

"Kommunen skal medvirke til at stoppe boligspekulation. Ikke tilskynde til det, som ved at sælge kommunale boliger til private investorer eller kapitalfonde", skriver Enhedslisten i forslaget.

JYLLAND: Ny ejendomsvurderingslov og -beskatning fra 1. januar. Kurset afholdes d. 15. januar 2020.

Beslutningen om at sætte gang i salget af en række kommunale ejendomme blev ifølge rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), taget i forbindelse med budgetforliget i 2016.

- Formålet var at finansiere et øget antal boligkvoter - det vil sige skaffe midler til flere almene boiiger i Aarhus, sagde rådmanden på byrådsmødet den 18. december 2019.

Jylland: Udstykning af grunde, bygninger og ejerlejligheder. Kurset afholdes d. 15. april 2020.

- Kommunen har som bekendt en række forpligtigelser efter Serviceloven. Blandt andet skal vi anvise midlertidig husly mod betaling, hvis en enlig eller familie er i husvild. Kommunen skal også sikre midlertidig ophold i boformer til personer med særlige sociale problemer. Og jeg mener ikke, at vi løfter sådanne sociale opgaver særligt effektivt ved at bevare ejendomme i kommunale hænder som på Poul Martin Møllers Vej. Vi får faktisk mere ud af pengene ved at investere midlerne fra salget af ejendommene til udbygning af den almene boligsektor, sagde han videre.

Byrådsmedlem fra Enhedslisten keld Hvalsø mente dog ikke, at man kan sidestille kommunal udlejning med almen boligudlejning.

JYLLAND: SENIOR-boliger og seniorkollektiver - ideer, udvikling og byggeri. Kurset afholdes d. 8. september 2020.

- Vi bliver nødt til at have et alternativ til den almene sektor. Den almene sektor kan ikke rumme alle mennesker, sagde han på byrådsmødet.

Ejendommene  består af 4 længer med et samlet lejeareal på i alt 5.224 kvm. De er opført i årene 1925 og 1926 af Aarhus Kommune. I dag består ejendommene af tilsammen 88 lejemål inklusiv fælleslokale, heraf 80 lejemål i størrelsen 50- 59 kvm og 8 lejemål i størrelsen 108-118 kvm.

Elevatorer - økonomi, installering og løsninger. Kurset afholdes d. 17. juni 2020.

Ifølge salgsopstillingen fra Colliers udbydes Poul Martin Møllers Vej 1-39 med en mindstepris på 45,5 millioner kr., Poul Martin Møllers Vej 41-65 for 30 millioner kr., Poul Martin Møllers Vej 67-77 for 14 millioner kr. og Poul Martin Møllers Vej 79-95 20,5 millioner kr.

Forslaget fra Enhedslisten om at sætte en stopper for salget af ejendommene blev sendt til behandling i Teknisk Udvalg.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Stormflodssikring af by- og landområder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS