Syd- og Sønderjyllands Politi modtog i årets første 9 måneder i alt 48 anmeldelser om tyverier fra byggepladser. Det er alt for nemt, lyder det.

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog i årets første ni måneder i alt 48 anmeldelser om tyverier fra byggepladser. Tallet er på niveau med samme periode af 2017, hvor politiet modtog 51 anmeldelser. Men ser man på udviklingen fra 2015 og 2016, hvor politiet hvert år modtog 37 anmeldelser, er der tale om en væsentlig stigning.

NB! Randers: De store projekter 2018-2028. Konferencen afholdes d. 7. november 2018.

- Som situationen ser ud nu, er der risiko for, at antallet af tyverier fra byggepladser stiger for 3. år i træk. Og desværre oplever vi alt for ofte, at det er lige så nemt at komme ind på en byggeplads om aftenen som at besøge boderne på en torvedag. Der er ingen hegn, ingen låse og værktøj og materialer ligger frit fremme og frister svage sjæle. Det koster dels virksomhederne dyrt, dels sender branchen et signal til de kriminelle om, at de bare kan komme indenfor og tage for sig – også næste gang, de kører forbi, pointerer fungerende vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat.

Han opfordrer både entreprenører, håndværksmestre samt leverandørerne til i fællesskab at tænke i sikring af byggepladserne.

Politiets forslag til sikring af byggepladser:

 

Fysiske og elektroniske sikringsforslag:


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder