Ejendomsudviklere har længe presset på for at få muligheden for at bidrage til en løsning på Københavns mangel på studieboliger med midlertidigt byggeri i form af eksempelvis ombyggede skibscontainere. En ændring af Planloven kan måske bane vejen.

I henhold til Boligreguleringsloven er det ikke er tilladt at nedlægge en bolig, der har stået opført i mere end 3 år, uden særlig tilladelse. I Københavns Kommune vil det blive mødt med et krav om, at der opføres erstatningsboliger.

Reglerne gælder også for midlertidige boliger, og det har hidtil været med til at sætte en stopper for byggeri af midlertidige, mobile studieboliger.

NB! Alternativt boligbyggeri. Konferencen afholdes d. 6. oktober 2016.

Ifølge Ritzau kan en ændring af Planloven dog være på vej, som skal gøre det muligt. Enhedslistens Søren Egge Rasmussen har haft integrations- og boligminister Inger Støjberg i samråd. Han foreslår en planlovsændring, som skal gøre det muligt at bygge midlertidige boliger, som kan være midlertidige i 10 år frem for de nuværende 3 år. I første omgang er fokus på København.

- Ud fra de tal, vi har fået, så ser det ikke ud til, at der fra politisk side er grund til at lave noget, der tilgodeser Aarhus, Aalborg og Odense. De har bygget pænt mange studieboliger, siger Søren Egge Rasmussen ifølge Ritzau.

NB! Planloven - ændringer og muligheder. Seminaret afholdes d. 14. december 2017.

Inger Støjberg er positiv over for forslaget, men påpeger, at det er erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsens bord.

- Der er et spring fra 3 til 10 år. Men jeg er ikke i tvivl om, at det er noget, som erhvervs- og vækstministeren vil kigge på. Og jeg vil ikke afvise, at jeg vil tage en snak med ham om det og fremlægge denne side af sagen, siger Inger Støjberg ifølge Ritzau.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.