Nu skal det 69.000 kvm store areal mellem Skanderborgvej og Grøndalsvej i Viby omdannes til bolig- og erhvervsområde.

Magistraten i Aarhus skal i dag, den 5. december 2022, tage stilling til et lokalplanforslag for det 69.000 kvm store areal, der rummer de tidligere erhvervs- og produktionslokaler for virksomheden Jyllands-Posten.

Lokalplanforslaget giver i alt mulighed for 52.000 kvm bebyggelse i 2-6 etager. Desuden fastlægger den, at der mindst skal etableres 6.000 kvm erhverv i området, ligesom der skal bygges 4.500 kvm almene boliger, som Alboa efter planen skal stå bag.

Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. januar 2023.

Der kan desuden etableres 2.000 kvm butikker i området. Dagligvarebutikker kan etableres med størrelser på op til 400 kvm og udvalgsvarebutikker på op til 200 kvm. I lokalplanen lægges der også op til, at der vil blive bygget daginstitution og et plejehjem eller friplejehjem i området.

I kølvandet på Muhammed-krisen i 2005 blev området terrorsikret, og det fremstår nu indhegnet og lukket for omgivelserne. Det skal lokalplanen også gøre op med.

Jylland: Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 23. februar.

"Gennem en blanding af åben karrébebyggelse, tæt-lav bebyggelse, grønne rekreative rum og aktive gaderum og pladsdannelser, fletter det nye byområde sammen med den omkringliggende by, landskabet og de rekreative muligheder", lyder det i lokalplanforslaget.

KPC, som efter opkøbet af og fusionen med Casa er blevet til Nordstern, har tidligere indgået betinget købsaftale om udviklingsområdet.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS