På et 11.460 kvm stort areal på Ahornvej 3-5 i Fensmark i Næstved Kommune skal der bygges et 2.450 kvm stort sundhedshus samt et 4.420 kvm stort seniorbofællesskab. Lokal brugsforening står bag projektet, der nu har fået politisk godkendelse.

Byrådet i Næstved har vedtaget lokalplanen for et nyt sundhedshus samt et seniorbofællesskab med 36 boliger fordelt på 3 punkthuse på hver 3 etager. Det er Fensmark Brugsforening, der står bag projektet.

I forbindelse med lokalplanprocessen for projektet er der i Fensmark blevet afholdt et borgermøde.

- Den ting, der absolut blev talt mest om, i det område, hvor jeg sad, var det her med alternative og nye måder at bo på, når man bliver ældre. Dette er et eksempel på det, og det er oven i købet kommet fra nogle borgere, som havde en god idé. Det synes jeg er fremragende. Så jeg vil bare glæde mig over, at dette er et skridt nærmere mod, at vi også udvikler os og følger med tiden i Næstved Kommune og tilbyder nye boligformer, der matcher nye tider, sagde byrådsmedlem for Socialdemokratiet, Michael Perch, da lokalplanen blev vedtaget.

NB! Næstved: De store projekter. Konferencen afholdes d. 14. maj 2019.

Seniorboligerne bliver på mellem 107 til 137 kvm store. Sundhedshuset kommer til at indeholde funktioner som træningsfaciliteter, sygesikringsklinik, åbne rådgivninger og konsultationer, diverse behandlerfaciliteter, café, undervisnings-og mødelokaler samt alment praktiserende læger og speciallæger.

Hele bebyggelsen, herunder både boliger og sundhedshus, vil få samme facadeudtryk og ensartet formsprog. Centralt på grunden mellem de nye bebyggelser etableres et grønt fælles opholdsareal for hele lokalplanområdet.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS