Kirkebjerg skal omdannes fra erhvervsområde til en levende bydel med op mod 2.000 nye boliger. Udviklere er ifølge kommunen ivrige efter at komme i gang med at at bygge, og nu har Kommunalbestyrelsen sendt en ny udviklingsplan for området i høring.

Med de høje boligpriser i København og den massive interesse, der er for at flytte til hovedstaden, er der øget fokus på at bygge i forstæderne. Brøndby mærker også stor interesse fra investorer, der gerne vil opføre boliger. Kommunalbestyrelsen ønsker at kunne styre denne udvikling, og hvordan der bygges. Det gælder ikke mindst for Kirkebjerg, et traditionelt erhvervsområde, der står for at skulle omdannes til et levende boligområde.

- Vi har været gennem en lang proces i kommunalbestyrelsen for at blive klogere på, hvad vi ønsker for Kirkebjergområdet. Vi har blandt andet lyttet til fagfolk, været i dialog med grundejere og fået inspiration fra andre byggerier. Nu har vi med bistand fra tegnestuen Vandkunsten fået et forslag til en udviklingsplan for Kirkebjerg. Planen er at bygge højere og tættere, end hvad vi ellers er vant til i Brøndby. Men med udviklingsplanen sikrer vi os, at der stadig bliver grønne arealer, og at der bliver taget hensyn til de nuværende naboer, fortæller borgmester Kent Max Magelund.

Udviklingsplanen lægger blandt andet vægt på, at områdets stærke erhvervshistorie bliver en del af den nye bydel. Således vil man også i fremtidens Kirkebjerg kunne se glimt fra det historiske erhvervsområde, som den nye bydel udspringer af.

NB! Byudvikling syd for København til Køge og Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes d. 4. juni 2019.

Udviklere ønsker at komme i gang
Det kommende boligområde ligger tæt på Glostrup Station og den kommende letbane og er dermed centralt placeret i forhold til resten af hovedstadsområdet. Udviklerne står på spring for at få lov til at bygge, og planen er derfor, at udviklingsplanen skal vedtages endeligt inden udgangen af 2018.

- Vi har fået henvendelser fra mange udviklere, der ønsker at komme i jorden hurtigt og begynde at bygge indenfor de rammer, som udviklingsplanen udstikker. Og vi går selv i gang med at omlægge Kirkebjerg Parkvej, så det bliver en flot allé i den nye bydel. Så der kommer til at ske noget snart og vi kan håbe på, at de første nye borgere kan flytte ind i Kirkebjerg indenfor de næste par år, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Vagn Kjær-Hansen.

Brøndby Kommunes kommunalbestyrelse besluttede på deres møde onsdag den 10. oktober 2018 at sende forslag til ny udviklingsplan for Kirkebjerg i høring. Denne udviklingsplan erstatter de tidligere planer for området, der blandt ande indeholdt tanker om en bydel, hvor bolig og erhverv er blandet.

Udviklingsplanen er i høring frem til den 7. november 2018.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fremtidens betonbyggeri

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter