Der er fuld gang i udviklingen af Østre Havn i Aalborg, og nu sendes lokalplanen for et 11.000 kvm stort areal på hjørnet af Musikkens Plads og Nyhavsgade i 4 ugers høring.

Byrådet i Aalborg besluttede den 31. august 2020 at sende et lokalplanforslag for grunden på hjørnet af Musikkens Plads og Nyhavnsgade i 4 ugers høring. Grunden ejes af A. Enggaard.

Formålet med planen er at ændre på byggefelterne inden for et delområde. Der fjernes et byggefelt, som tidligere lå centralt i området, og kvadratmeterne herfra flyttes til byggefeltet, der ligger på hjørnet af Nyhavnsgade og Musikkens Plads. Grundarealet på dette byggefelt bliver således større, men til gengæld bliver bygningen lavere end i den eksisterende lokalplan

- Vi har for ikke så frygteligt mange år siden godkendt en lokalplan for området, men nu er der en mere konkret plan for netop dette hjørne, sagde Lisbeth Lauritsen (S), medlem af By- og Landskabsudvalget, på byrådsmødet.

Jylland: Planloven og lokalplaner - de nye ændringer. Kurset afholdes d. 28. oktober 2020.

Der kan i henhold til lokalplanforslaget etableres 12.700 kvm bebyggelse fordelt på cirka 60 etageboliger og en erhvervsbebyggelse med 250 kontorpladser. Herudover kan der etableres en delvist nedgravet parkeringskælder, der, sammen med det eksisterende parkeringshus, skal håndtere al parkering i lokalplanområdet.

- Der er med denne plan lagt op til, at der skal ligge 3 bygninger; en ude på hjørnet af Musikkens Plads og Nyhavnsgade og så 2 bygninger lidt længere inde på grunden, sagde Lisbeth Lauritsen.

Kontorhuset må opføres i op til 6 etager, mens boligbebyggelsen svinger fra 6-12 etager. Lokalplanen forventes endeligt godkendt på et byrådsmøde den 9. november 2020.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i København frem til 2030

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder