I oktober 2018 besluttede byrådet i Frederikssund at sælge gården Thorstedlund til et selskab, som nu vil opføre rækkehuse og etageboliger på grunden.

Den 21. oktober 2018 besluttede byrådet i Frederikssund Kommune at sælge Thorstedlund til selskabet Græse Strandvej 22, der ejes af selskaberne Brag Properties, Pengeinvest og PB Byggeselskab. Selskabet vil opføre boliger på området, og lige nu er en lokalplan for projektet i offentlig høring.

Lokalplanen skal give mulighed for ombygge den eksisterende bebyggelse til boliger, samt at opføre boliger i form af rækkehuse og etagehuse i 2-3 etager, ligesom den skal give mulighed for nedrive hele eller dele af den eksisterende bebyggelse.

NB! Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Kurset afholdes d. 26. november 2019.

I midten af forrige århundrede var Thorstedlund en gård, som var ejet af familien Thygesen. I 1946-47 blev Thorstedlund ombygget til en “lystgård i angelsaksisk stil”. I 1981 overgik gården til Frederikssund Kommune, som i 1983 solgte den videre til en kunsthøjskole. Frederikssund Kommune overtog igen bygningerne i 2009, hvor den blev istandsat og siden benyttet som en institution for udsatte familier. Nu står bygningerne tomme.

Thorstedlund ligger nord for Frederikssund by. Mod vest ligger Roskilde Fjord. Mod nord, øst og syd grænser området op mod et eksisterende byområde med boliger og en skole.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS