PKA står bag opførelsen af 140 lejligheder i Odense med en investering på 250 millioner kr. Odenses borgmester glæder sig over investeringen i byen. 

De senere år har PKA investeret massivt i nybyggeri i Aarhus og København, og nu er turen så kommet til Odense. Den udvikling og den store tilflytning, der har været kendetegnende for Aarhus og København, har også ramt den fynske hovedstad. Her investerer pensionskassen i 140 lejligheder på Rugårdsvej 18-20. Lejlighederne bliver på mellem 60 og 110 kvm og forventes at stå klar i 2020.

- Odense er inde i en rigtigt god udvikling, byggekranerne holder i kø, og en helt ny bydel skyder frem midt i byen. Mellem 2012 og 2022 bliver der investeret 40 milliarder kr. i Odenses fysiske forandring, det skaber fornyet optimisme og ikke mindst nye arbejdspladser. Derfor er jeg også glad for, at endnu et af de store pensionsselskaber nu investerer i vores by, siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel.

Den positive udvikling er netop årsagen til, at PKA finder det interessant at investere i boligbyggeriet.

NB! Middelfart - udvikling og investeringer for 5 milliarder 2017-2027. Konferencen afholdes d. 5. oktober 2017.

- Etableringen af det nye super sygehus og letbanen, der kommer til at forbinde byen på en ny og effektiv måde, vil være med til at tiltrække mange nye borgere. Det er selvfølgelig med til at gøre det attraktivt at bygge kvalitetsboliger i Odense, hvor vi samtidig kan få et godt afkast til vores medlemmers pensioner, siger PKA’s ejendomschef Nikolaj Stampe, der derfor ikke afviser, at PKA vil investere mere i Odense fremover.

Han understreger, at byggeriet vil følge energikravene for 2020-reglementet, hvilket betyder, at det er 33 procent mere energieffektivt end gældende lovkrav.

- PKA har en ambitiøs klimastrategi på ejendomsområdet, hvilket indebærer at vi vil reducere den gennemsnitlige CO2-belastning for vores ejendomme med 40 procent frem mod 2020. Vores medlemmer forventer, at vi udover at skabe et godt afkast, gør en positiv forskel. Samtidig kan vi se, at lejere i stigende grad efterspørger bæredygtigt byggeri, siger Nikolaj Stampe.

Opførelsen af de 140 lejligheder sker med entreprenørfirmaet KPC, som PKA også samarbejder med omkring byggeriet af et nyt psykiatrisk center ved Skejby i Aarhus.

PKA har investeret 17,8 milliarder kr. i danske ejendomme og 2,6 milliarder kr. i udenlandske ejendomme. Pensionskassen har 6.650 boliger i Danmark og yderligere 3.000 boliger er under opførelse.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens