Borgen, der slog dørene op for 1 år siden, er Sønderjyllands største indkøbscenter og rummer over 50 butikker, 600 parkeringspladser, 18 boliger og 6.000 kvm kontorlokaler.

Danmarks største kommercielle pensionsselskab, PFA Pension, investerer nu i det moderne indkøbscenter Borgen i hjertet af Sønderborg.

- Det er et rigtig spændende projekt, som vi bliver en del af her. Vi går altid efter ejendomme af høj kvalitet, og det mener jeg, vi har fundet i Borgen. Det er et moderne center med en god placering i Sønderborg og en rigtig fornuftig sammensætning af lejere, siger direktør i PFA Ejendomme Michael Bruhn.

Blandt lejerne i Borgen er Kvickly, H&M, Bahne og Inspiration. Udover butikker huser Borgen også en række af Sønderborg Kommunes kontorer, blandt andet kommunens Jobcenter.

NB! Ansvarsforhold og overtagelsesaftaler ved køb af fast ejendom. Seminaret afholdes d. 5. februar 2015.

PFA overtager en andel på 40 procent af selskabet Borgen Sønderborg, og bliver dermed den største medejer. Udover PFA består ejerkredsen blandt andet af de 2 lokale investorer Bitten og Mads Clausens Fond og virksomheden Linak.

Borgen er udviklet og opført af entreprenørfirmaet A. Enggaard og drives af firmaet Braaten+Petersen. Begge vil også fortsat være en del af ejerkredsen. Med investeringen øger PFA sine investeringer i butiksejendomme, de såkaldte retailejendomme. Netop på dette område har Michael Bruhn i et stykke tid været på udkig efter den rigtige investering.

- Det er et segment, hvor vi har været undereksponeret. Vi har ledt efter muligheder for at få tilført gode retailejendomme til vores portefølje, men det er vigtigt for os, at det er kvalitetsejendomme, vi investerer i, og at vi ikke bare køber for at købe, siger Michael Bruhn.

Hverken PFA Ejendomme eller entreprenørfirmaet A. Enggaard har ønsket at offentliggøre, hvad købssummen er. Borgen har kostet 500 millioner kr. at bygge.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS