PFA og OK-Fonden vil i et fælles selskab og sammen med interesserede kommuner i de kommende år skabe en række helt nye velfærdstilbud i form af friplejehjem samt seniorboliger og seniorbofællesskaber til en samlet investeringssum på 2,5 milliarder kr.

Pensionsselskabet PFA og non-profit omsorgsorganisationen OK-Fonden indgår et joint venture, der skal etablere friplejehjem, seniorboliger og seniorbofællesskaber i 10 større danske byer. Byggerierne forventes at blive igangsat over de kommende år, og der er i alt afsat en samlet investeringssum på 2,5 milliarder kr.

Allerede på nuværende tidspunkt er der dialoger kørende med flere interesserede kommuner, og forventningen fra PFA og OK-Fonden er, at der hvert sted skal opføres cirka 70 til 100 plejehjemsboliger samt 40 til 50 seniorboliger som ”Boliger for Livet”. En del af seniorboligerne vil fungere som seniorbofællesskab.

- Med vores partnerskab med OK-Fonden vil vi skabe en højkvalitetsløsning, som kan være med til at supplere det offentlige, og som samtidig sker i en konstruktiv dialog med de interesserede kommuner. På den måde kan vi i fællesskab være med til at sikre, at flere bliver tilbudt netop dén plejehjemsplads, de ønsker, siger Allan Polack, direktør i PFA.

SENIORbofællesskaber - planer, investeringer og marked. Konferencen afholdes den 8. oktober 2020.

Det bliver OK-Fonden, der som privat non-profit omsorgsorganisation, skal drive de fremtidige plejehjem samt administrere seniorboligerne og seniorbofællesskaberne, som det fælles selskab skal etablere og udleje. Kommunerne betaler det samme for en borger på et OK-friplejehjem som for en borger på et kommunalt plejehjem.

- Med det fælles selskab bliver vi i stand til at tilbyde endnu flere kommuner at levere velfærdsløsninger – og dermed til at tilbyde endnu flere mennesker OK-Fonden som en valgmulighed. Vi lægger vægt på, at vores tilbud skal tage udgangspunkt i den enkeltes behov, og at der skal være så mange valgmuligheder som muligt hos os, siger Ulrik Ahrendt-Jensen, administrerende direktør i OK-Fonden.

PFA, der er et kundeejet pensionsselskab, bliver majoritetsinvestor i det fælles selskab, samtidig med at PFA-kunder vil få fortrinsret til det fælles selskabs boliger og friplejehjem. Dermed går værdiskabelsen også videre til de mennesker i Danmark, som de to partnere bag det fælles selskab begge arbejder for. Både PFA og OK-Fonden har allerede stor erfaring med at opføre seniorboliger og seniorbofællesskaber.

Realiseringen af det fælles selskab er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Stormflodssikring af by- og landområder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens