PFA Ejendomme har indgået totalentrepriseaftale med MT Højgaard om opførelsen af et 6.400 kvm boligbyggeri på Frederikskaj i Københavns Sydhavn.

Ejendomsselskabet og entreprenørkoncernen har indgået samarbejde om opførelsen af 64 nye lejligheder i 2. etape af Frederikskaj 2-projektet, som i alt omfatter 145 boliger i et af Københavns mest attraktive områder. MT Højgaard påbegyndte opførelsen af 1. etape på i alt 8.600 kvm i 2015.

- Vi har valgt at købe denne del af grunden og træde ind som bygherre, fordi der er tale om et kvalitetsprojekt i et kvarter, hvor der er en spændende plan for at omdanne kontordomiciler til en blanding af uddannelse, boliger og erhverv, siger Michael Bruhn, direktør i PFA Ejendomme.

NB! Planloven - de nye regler og løsninger. Seminaret afholdes d. 11. februar 2016.

For PFA Ejendomme er projektet et led i en ny investeringsstrategi med et større fokus på boliginvesteringer.

- Vi har i PFA lagt en ny strategi, hvor vi fremadrettet skal have boliger for omkring 3-4 milliarder kr. i vores portefølje. Derfor er vi meget tilfredse med at kunne tage et skridt på vejen ved at tilføre et spændende projekt som det på Frederikskaj til vores investeringer, siger Michael Bruhn.

Byggetilladelsen ligger allerede klar og februar 2016 starter maskinerne op, så lejlighederne står indflytningsklar i sommeren 2017.

- Vi er meget tilfredse med, at vi nu får mulighed for at færdiggøre dette boligområde direkte ud til Københavns Havn. Kombinationen af beliggenheden tæt på byen med fin infrastruktur sammen med en nyskabende arkitektur vil skabe et byrum, der får helt særlige kvaliteter, siger projektudviklingsdirektør i MT Højgaard Torben Dahl.

NB! København City investerer 8 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 31. marts 2016.

Lejlighederne får direkte adgang til vandet og knyttes sammen med byen via den kommende metrostation i Sydhavnen, der bliver nabo til byggeriet.

Bebyggelsen, der består af i alt 7 forskellige boligblokke, opføres i en høj kvalitetsmæssig standard i smukke og robuste materialer. Miljøvenligheden er også i højsædet med blandt andet 3-lags energiruder og solceller på de grønne tage, som reducerer afledningen af regnvand.

Projektet omfatter to etaper på henholdsvis 81 og 64 lejligheder, i alt 145 nye boliger. Projektets arkitekt er Holscher Nordberg Arkitekter og det omkringliggende landskab udarbejdes i samarbejde med SLA.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter