Efter mere end 13 år som koncernchef i PFA, har Henrik Heideby besluttet sig for at forlade koncernen. I kølvandet på den beslutning vil PFA udskyde et stort nybyggeri på Redmolen i Nordhavn, hvor selskabet ejer byggeretter på 55.000 kvm, som måske i stedet sælges videre.

PFA har købt byggeretter for 55.000 kvm i Nordhavn, hvor koncernen i 1. omgang har planer om at opføre et 25.000 kvm kontorbyggeri tegnet af Bjarke Ingels Group. Kontorbyggeriet skal erstatte koncernes eksisterende Nordhavns-domicil, der er opført i 1982-84 og huser 1.200 ansatte.

Ifølge Berlingske er det dog ikke sikkert, at byggeriet bliver til noget. En række krav fra Københavns Kommune bringer således byggeriet op på et prisniveau, der får PFAs bestyrelsesformand Svend Askær til at stille sig tvivlende overfor, om det bliver realiseret.

- Jeg mener, at det vil være en god ting at bygge på Redmolen, ellers havde vi ikke lavet en arkitektkonkurrence, men der er kommet ting på bordet, som kan være en show-stopper, siger Svend Askær til avisen.

NB! Byudvikling i Ørestad - nye projekter til 10 milliarder. Konferencen afholdes d. 12. november 2014.

- Det handler ikke bare om byggeprisen på det her projekt, som er ganske spektakulært. Det handler også om, at offentligheden skal have adgang til det. Og det kan blive ganske bekosteligt. Derfor kan driften også blive ganske omkostningstung. Det er nogle krav, som kan betyde, at vi fra bestyrelsens og min side må sige, at det er ærgerligt. Nu går vi ikke videre. Og så må vi sælge grunden, fortæller han videre.

Henrik Heideby oplyser, at han forlader koncernen med henblik på, at at videreføre og udbygge sin portefølje af bestyrelsesposter samt tilbyde strategisk rådgivning.

- Det har været nogle meget spændende og udfordrende år i PFA. Da jeg kom til PFA i efteråret 2001, blev virksomheden, som følge af terrorangrebet i USA den 11. september, hårdt ramt økonomisk. Det lykkedes at ride stormen af, og i dag er PFA klart markedsledende inden for liv- og pensionsmarkedet, udtaler Henrik Heideby.

- Vi har i dag en koncern med en basiskapital på mere end 28 milliarder kr. og en balance på næsten 425 milliarder kr., tilføjer han.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne