Lokal entreprenør lander ordre for 300 millioner kr., når PFA bygger kontorer med et samlet areal på 17.000 kvm i Odense.

Entreprenørvirksomheden H. Skjøde Knudsen skal frem mod 2022 sætte sit aftryk på den bæredygtige dagsorden med 2 markante domicilbyggerier i erhvervsområdet Cortex Park i Odense. Byggerierne bliver på henholdsvis 11.500 kvm og 5.500 kvm.

- Vi kan se, at der er øget fokus på deleøkonomi i forskellige former, herunder flerbrugerkontorer, og det er noget, vi i fremtiden forventer øget efterspørgsel på i Danmark. I den forbindelse har vi haft et ønske om at tilføje ejendomme, som kan understøtte dette, og derfor har vi indgået aftale om at købe og udvikle de her 2 kontorejendomme, siger Michael Bruhn, der er ejendomsdirektør i PFA.

Projektet er udviklet i samarbejde med pensionsselskabet PFA, der har købt de 2 grunde i Cortex Park af Freja Ejendomme. Revisionsselskabet EY og advokatfirmaet Focus Advokater bliver ankerlejere i den største af de 2 bygninger.

– Bygningerne bliver indrettet til at være domicil for flere virksomheder. Det har været en spændende udviklingsproces sammen med PFA og ankerlejerne i den største af de 2 kontorbygninger, og vi kan alle glæde os over resultatet. Begge kontorbygninger bliver opført og certificeret til DGNB guld, hvilket i særlig grad taler ind i dagsordenen om bæredygtighed hos mange virksomheder, siger Allan Nielsen, administrerende direktør i Skjøde.

En DGNB Guld-certificering af Cortex-park ventes at gøre lokalerne ekstra interessante for lejere, som arbejder med en CSR-strategi, der også omfatter et mål om at bidrage til en bæredygtig udvikling

De 2 byggerier skal imødekomme en stigende efterspørgsel blandt danske virksomheder, der ønsker at dele kontorer og faciliteter såsom kantine og mødelokaler, forklarer Allan Nielsen og understreger, at der er tale om en markant ordre for den fynske entreprenør.

NB! Odense: De store projekter. Konferencen afholdes d. 10. december 2019.

– Med en samlet værdi på over 300 millioner kr. frem mod 2022, så er der tale om en særdeles god ordre – men vi tror ikke, at der er tale om en enlig svale. Interessen for den her type byggerier er meget stor, og vi forventer flere af den slags ordrer i de kommende år, siger Allan Nielsen.

På linje med andre store byer i Danmark oplever Odense i disse år en positiv udvikling, og det er da heller ikke tilfældigt, at PFA har valgt Skjøde som entreprenør på de kommende domicilbyggerier i Cortex Park.

– Vi kender jo PFA særdeles godt fra vores fælles ejerskab af boligområdet Gartnerbyen, som også er beliggende i Odense. De ved, hvad vi står for og omvendt, så vi har på forhånd et solidt fundamentet for samarbejdet omkring de 2 nye byggerier, understreger Allan Nielsen.

De 2 byggerier vil samlet set dække over 17.000 kvm flerbrugerkontorer i Cortex Park i Odense. Lejemålene opdeles fra 200 kvm og opefter. Det forventes at man har de endelige byggetilladelser på plads i begyndelsen af 2020, hvor det største af byggerierne påbegyndes – herefter følger det mindre byggeri.

Det største af byggerierne på 11.500 kvm etableres med en række fællesfaciliteter, herunder kantine, mødecenter og et højt serviceniveau til lejerne, mens det mindste på 5.500 kvm ikke vil omfatte samme grad af services og fællesarealer.

Begge byggerier opføres til bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld, og blandt de første lejere er den internationale revisionsvirksomhed EY og advokatfirmaet Focus Advokater. PFA investerer samlet 381 millioner kr. i kontorbyggerierne.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS