Tiden er løbet fra kontorlejemålene i Hellebæk Klædefabrik, der skal have nyt liv. Derfor vil Klædefabrikkens ejere, PensionDanmark og Velliv, i samarbejde med Deas Asset Management omdanne Klædefabrikken til boliger, åbne kontorer og grønne møderum.

Efter en større renovering i 1989 har Hellerup Klædefabrik været drevet som et kontorfællesskab og rummer i dag over 60 virksomheder. Men efter 30 år er der nu brug for at forvandle Klædefabrikken til et fællesskab, der både rummer virksomheder, attraktive boliger og indbydende uderum, som bliver gode mødesteder, lyder det fra PensionDanmark og Velliv.

Projektet er på et stadie, hvor ejerne har formuleret en vision for udviklingen: ”Hellebæk Klædefabrik - Fællesskab i første række”, der skal udvikles til en helhedsplan for området med boliger i forskellige størrelser, der vil tilgodese beboere i mange aldersgrupper og forskellige familiemønstre, et moderne kontorfællesskab, hvor der både er plads til de nuværende og nye erhvervslejere, samt fællesfaciliteter, som kan bruges af både erhvervslejere og beboere.

- Vi vil skabe boliger med fællesskab sammen med arbejdspladser. Og vi vil skabe grønne mødesteder tæt på skov og hav, hvor arbejdstid og fritid kan fungere sammen. Klædefabrikken har en unik beliggende i naturen og lokalsamfundet tæt på Helsingør, så vi venter stor interesse for projektet og dermed gode afkast fremover til vores medlemmer, siger Marius Møller, direktør i PensionDanmark Ejendomme.

Roskilde: De store projekter. Konferencen afholdes d. 22. oktober 2020.

For at blive klogere på mulighederne og naboernes ønsker til fremtiden inviterer PensionDanmark og Velliv borgerne i Hellebæk og Ålsgårde til et digitalt nabomøde. Borgernes input vil indgå i det videre arbejde med visionen og helhedsplanen, som PensionDanmark og Velliv håber kan blive grundlag for en ny lokalplan, der kan muliggøre fornyelsen af Hellebæk Klædefabrik.

- Vi ser et stort potentiale i Hellebæk Klædefabrik, der har en helt særlig historie og beliggenhed. Både kontormarkedet og boligmarkedet bevæger sig i retning af fællesskaber. Man vil gerne have sit eget, men man vil også gerne dele med andre. Vi synes, det giver rigtig meget mening at sætte fællesskabet og naturen forrest, når vi udvikler klædefabrikken, siger ejendomsdirektør Solveig Ranje, Velliv.

I arbejdet med arkitekturen vil der blive lagt vægt på at forny de industrielle bygninger med respekt for historien og blik for nutidens krav om bæredygtighed. Klædefabrikken forventes certificeret efter bæredygtighedsstandarden DGNB Guld.

Deas Asset Management fungerer som udvikler og aktiv bygherre på projektet samt står for udlejning, administration og drift. Werk arkitekter udarbejder vision- og helhedsplan sammen med virksomheden Andel, der arbejder med fællesskaber, og BM Arkitekter. Aaen Engineering er bæredygtighedsingeniører.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS