PensionDanmark, PFA og ATP har solgt Portland Towers med 11.000 kvm kontorlokaler i Nordhavn til den internationale ejendomsinvestor Hines.

Kontorsiloerne i Nordhavn blev færdigbygget i 2014, hvor alle 3 pensionsselskaber deltog i udviklingen af projektet. Sidenhen har Portland Towers været udlejet til en række forskellige virksomheder, organisationer og er i dag fuldt udlejet. Nu er de 3 pensionsselskaber blevet enige om at sælge ejendommen til Hines, der overtager den på vegne af Hines Pan-European Core Fund
(HECF).

- Vi er i ejerkredsen meget tilfredse med at have gennemført et vellykket salg til Hines. Vi har som ejere været enige om, at tidspunktet for et salg var opportunt med henblik på at realisere en god investering til gavn for vores kunder og medlemmer, og vi har opnået en god, markedskonform pris for ejendommen, siger formand for ejerkonsortiet, Marius Møller, ejendomsdirektør i PensionDanmark.

Hines overtager Portland Towers med umiddelbar virkning. Siloerne ligger på sandkajen, der blev etableret i 1950erne og 60erne, og var en del af Københavns Frihavn. De er opført af Aalborg Portland i 1979 til at opbevare cement, der kunne losses og læsses direkte fra skibe ved kajkanten.

Kontorerne er monteret uden på siloerne og ”svæver” 24 meter over terræn. I alt er der etableret 7 etager. Byggeriet rummer 11.000 kvm kontorlokaler og 3.000 kvm sekundære arealer.

- Som engageret investor i Nordhavn har vi fortsat høje forventninger til områdets store potentiale. Det er et område i stor vækst, som vi forventer os meget af. Vi ønsker dog at forfølge en mere udviklingsorienteret tilgang, og derfor har vi sammen med resten af ejerkredsen vurderet, at tidspunktet for et salg af Portland Towers nu var passende. Vi kan derfor også se tilbage på en rigtig god investering, som har bidraget positivt til PFA-kundernes opsparinger, siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.

Erhvervslejeloven - ny udvikling. Kurset afholdes d. 25. februar 2021.

Portland Towers udlejes til blandt andet Den Tyske Ambassade, FIH Partners, PA Consulting Group og Dansk Standard – Danmarks nationale standardiseringsorganisation. Rådgivere i forbindelse med salgsprocessen har været Colliers og Kammeradvokaten.

- Alt er gået efter bogen, og vi kan se tilbage på en professionel salgsproces, hvor ejerkredsen og Hines har arbejdet målrettet og konstruktivt på at nå frem til en god løsning for begge parter. Dette til trods for en uventet corona-krise undervejs i forhandlingsforløbet. Det synes jeg er værd at fremhæve, siger Martin Vang Hansen, administrerende direktør i ATP Ejendomme.

For Hines sker købet i forlængelse af købet af 121 lejligheder i Trikotageparken på Østerbro i april 2020. Siden 2019 har HECF forsøgt at øge sin beholdning af aktiver indenfor kontor-, bolig- og last-mile logistik i Norden. Opkøbet af Portland Towers er en del af HECF’s bredere strategi om at erhverve Core aktiver af høj kvalitet med en lang ejerskabsperiode.

- København er fortsat et essentielt marked for HECF. Det skyldes markedets stabilitet – i en europæisk kontekst – samt grundlæggende stærke og langsigtede vækstudsigter. Portland Towers er en exceptionel ejendom med en sublim placering. Med den stærke sammensætning af lejere og det store fokus på bæredygtighed, er bygningen oplagt til at indgå i HECF’s investeringsstrategi. På tværs af det europæiske marked ser vi fortsat muligheder for at erhverve kontorejendomme af høj kvalitet i de større byer, parallelt med vores diversificering i bolig og logistik, siger Peter Epping, HECF Fund Manager hos Hines.

Prisen for Portland Towers er ikke offentliggjort. Hines blev rådgivet af Plesner Advokatpartnerselskab, EY og Rambøll. CBRE ydede kommerciel rådgivning.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS