Stor, dansk pensionskasse vil reducere de danske ejendomsinvesteringer fra 30 milliarder kr. til 27 milliarder kr. og sætte de udenlandske ejendomsinvesteringer 5 milliarder kr. op til 39 milliarder kr.

PFA vil reducere de danske ejendomsinvesteringer med 3 milliarder kr. og sætte de udenlandske ejendomsinvesteringer 5 milliarder kr. op. Det skriver Dagbladet Børsen.

Ifølge avisen offentliggør PFA snart en investering i Paris, der har taget 18 måneder at få i hus.

- Vi sidder ikke og venter på, at kyllingerne flyver forbi. Vi er ude at søge markedet og holder os til hele tiden. Hvis du gerne vil investere i Europa, kan du ikke bare sidde og vente – det kræver nogle flyveture og nogle hotelovernatninger, siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, til Dagbladet Børsen.

Han understreger, at man samtidig har stor fokus på demografi, når man kigger på, hvor man skal placere sine ejendomsinvesteringer.

- Seniorboliger, mener jeg, er rigtig godt, for uanset om der er høj eller lav vækst, så bestemmer man ikke, om man bliver ældre. Det bliver man bare, siger han.

Årets samlede investeringsafkast hos PFA i 1.-3. kvartal er på 57,3 milliarder kr. før skat, hvilket foreløbig gør 2019 til det bedste investeringsår i pensionskassens historie. Ejendomme gav et afkast på 4,1 procent, og for hele året forventer Michael Bruhn, at ejendomme bidrager med et afkast på 6 procent, skriver Dagbladet Børsen.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse