Carlsbergfondets salg sine ejendoms-partnerselskaber til 3 danske pensionskasser for over 1,1 milliard kr. får nu en række politikere i Folketinget til at reagere. Parterne er gået for vidt i deres forsøg på at omgå lejeloven, mener politikerne.

I henhold til den gældende lovgivning har beboerne i udlejningsejendomme ret til at få tilbudt ejendommen på andelsbasis, hvis de kan matche et tilbud fra en anden køber.

Da PFA, Juristerne og Økonomernes Pensionskasse (JØP) og Danske Bygnings og Akademiingeniørers Pensionskasse (DIP) købte 6 ejendomme med 704 lejemål for 1,1 milliarder kr. af Carlsbergfondet fandt de dog en vej uden om lovgivningen.

NB! Jylland: Lejeloven - nye ændringer og løsninger. Seminaret afholdes d. 8. november 2016.

PFA, JØP og DIP dannede et selskab, hvor ingen har en bestemmende aktiemajoritet, idet PFA har fået 49 procent af aktierne, mens JØP sidder på 34 procent og DIP på 17 procent. Eftersom som ingen af de 3 pensionskasser har flertal i selskabet, er der ingen tilbudspligt.

Ifølge Ekstra Bladet vil et bredt flertal i Folketingen nu lukke hullet.

- Det er bestemt noget, vi vil kigge på. Det kan ikke være meningen, at man omgår loven på den måde, siger Britt Bager, der er boligordfører for Venstre, til avisen.

- Boligministeriet er i øjeblikket ved at se på, hvad der helt præcist er forgået. På den baggrund vil vi beslutte, hvad vores politiske svar præcist skal være, siger hun videre.

NB! Lejeloven - de nye ændringer og løsninger. Seminaret afholdes d. 24. juni 2016.

Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti kræver, at hullet lukkes med det samme, og Flemming Lyngse, der er talsmand for lejerne, mener, at hele formålet med købet var at malke lejerne.

- Vi ser allerede nu, at de ved fraflytning river al indmaden ud, moderniserer den og 3-dobler huslejerne. Vi troede, at det var pæne folk, som bryster sig af samfundsansvar, men pludselig opdager man, at de opfører sig som spekulanter, siger Flemming Lyngse til Ekstra Bladet.

Lejerne i er gang med at gøre sig klar til at gå retten med sagen.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse