Over en periode på 4 år investeres der 13,3 milliarder kr. i boligbyggeri og -renoveringer i Vejle, Horsens og Kolding. Høj befolkningstilvækst samt for høje priser i de helt store byer, får pensionskasser til søge mod de 3 kommuner.

En opgørelse lavet af byggefakta.dk for TV SYD viser, at der fra 2017 til og med 2020 investeres 13,3 milliarder i boligbyggeri og -renoveringer i Vejle, Kolding og Horsens. Høje bygge- og grundpriser i København, Aarhus og Aalborg får investorer til at søge mod de 3 kommuner.

Ejendomsdirektør i PFA Pension, Michael Bruhn, fortæller til TV SYD, at de 3 byer er interessante, fordi de alle har voksende indbyggertal. Horsens og Vejle vokser hver især med 1.000 indbyggere om året, mens Koldng vokser med 5-600 indbyggere årligt.

NB! Vejle: De store projekter, byggeri for 30 milliarder. Konferencen afholdes d. 26. marts 2020.

Med 115.700 indbyggere er Esbjerg Danmarks 5. største kommune, men Vejle Kommune er gennem de seneste år vokset så markant, at kommunen nu har 115.300 indbyggere og dermed ser ud til at overhale Esbjerg Kommune og indtage pladsen som landets 5. største.

- Hvis man tager en by som Esbjerg, som er Danmarks 5. største by, så vækster den på erhvervssiden, men der er andre byer, der har en stærkere befolknings- og boligtilvækst ifølge den her analyse, siger Michael Bruhn til TV SYD.

NB! Horsens: De store projekter. Konferencen afholdes d. 24. marts 2020.

Med 57.000 indbyggere i Vejle By er der dog fortsat et stykke op til Esbjerg By, som har 72.200 indbyggere. 

Direktør i Colliers i Vejle, René Neesgaard, forventer ifølge TV SYD, at der fortsat vil blive investeret markant i boligbyggeri i Vejle, Kolding og Horsens i de kommende år på grund af kombinationen af fortsat stabil høj befolkningstilvækst samt lave renter.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i Jylland

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Ungdomsboliger på et modent marked