Byplanudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune sætter gang i processen for etablering af 420 nye ungdomsboliger på Lundtoftevej 160. Dertil kommer et kontorhus, der i en præsentation kaldes Lyngby Company House.

I begyndelsen af 2016 søgte Danica og NCC Lyngby-Taarbæk Kommune om tilladelse til at opføre 35.000 kvm kontor og ungdomsboliger på en 25.000 kvm stor grund på Lundtoftevej 160. Af et notat fra Lyngby-Taarbæk Kommune fremgår det, at PensionDanmark nu har fremsendt et revideret byudviklingsprojekt for grunden. Projektet omfatter 420 ungdomsboliger samt et kontorhus.

Kommunen oplyser, at der nu igangsættes en proces for lokalplan, kommuneplantillæg og tilhørende miljøvurdering for et projekt med 420 ungdomsboliger. For området i Lundtofte vil der derudover blive udarbejdet en rammelokalplan, som inddrager ideer og forslag fra borgere og interessenter i bydelen.

- Vi har arbejdet intenst med dialogen om udviklingsplanerne i Lundtofte. Derfor har vi nu et værdifuldt fundament af ideer og forslag fra områdets borgere og interessenter. Dem arbejder vi videre med i de konkrete projekter, som fremover vil være udgangspunkt for dialog og inddragelse. Nu går vi i gang med projektet med omkring 420 ungdomsboliger, siger Simon Pihl Sørensen, formand for Byplanudvalget.

Projektområdet er placeret syd for Lundtofteparken og nord for DTU. Der planlægges stiforbindelse fra projektområdet ind i Lundtofteparken og ned til universitetsområdet, hvilket vil kunne understøtte en nord-sydgående stiforbindelse mellem DTU og Lundtofteparken og videre mod nord. Der vil blive udarbejdet en rammelokalplan lige øst for boligprojektet, så rammerne for den samlede ejendom indgår i den fortsatte inddragelse af naboer og andre interessenter.

- Projektet er tilpasset og reduceret i højden, blandt andet efter drøftelser med Lundtofteparkens Afdelingsbestyrelse og efter vurdering i Byplanudvalget. Vi sætter også processen i gang med forslag til lokalplan med høringer og fortsat dialog. PensionDanmark er projektudvikler på de 420 ungdomsboliger. De har udarbejdet det nuværende udgangspunkt, som er et revideret forslag, hvor bygningshøjderne er reduceret fra 27 til 18 meter, og hvor ungdomsboligerne er ændret fra en karrébebyggelse til punkthuse, siger Jonh Tefke fra Byplanudvalget.

Gennem flere år har en helhedsplanlægning for Lundtofte være drøftet grundigt med borgere, erhvervsliv, foreninger og politikere. Drøftelserne har ført til, at forslag til helhedsplan er blevet erstattet af et idekatalog og en række pejlemærker for udviklingen i Lundtofte, som kan bruges i forbindelse med konkrete projekter.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i København frem til 2030