ATP Ejendomme vil bygge 50.000 kvm nye boliger ved F.L. Smidths hovedsæde i Valby som en del af et stort projekt, der også omfatter en markant overhaling af F.L. Smidth’s eksisterende hovedsæde.

Det store projekt, som ATP Ejendomme står bag, omfatter ifølge en startredegørelse (PDF) ejendommen på Vigerslev Allé 77, Ramsingsvej 3-7 og Høffdingsvej 38.

Bygningerne, der er præmieret af Københavns Kommune i 1958, er tegnet af Palle Suenson, og landskabet er tegnet af C. Th. Sørensen. ATP Ejendomme afholder en indbudt arkitektkonkurrence om et forslag til et nyt hovedsæde til  F.L. Smidth, hvor der i høj grad tages hensyn til bevaringsværdierne, men hvor der også kan arbejdes med nedrivning af dele af bebyggelsen.

Den eksisterende bebyggelse er ifølge Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning utidssvarende i forhold til moderne kontordrift med hensyn til indretning, varme og ventilation med videre og på grund af den spredte beliggenhed. På den øvrige del af ejendommen ønskes de eksisterende erhvervsbygninger erstattet af nyt boligbyggeri. Der ønskes en bebyggelsesprocent på 150 svarende til et samlet etageareal på cirka 76.500 kvm.

Et væsentligt element i udviklingsplanen for projektet er, at der skal tages stilling til, hvordan der tages hensyn til, at den eksisterende bebyggelse på den nordlige del af grunden er fastlagt som bevaringsværdig.

NB! Seniorboliger og seniorkollektiver - idéer, udvikling og byggeri. Konferencen afholdes d. 8. oktober 2019.

De eksisterende bevaringsværdige bygninger har tilsammen et etageareal på cirka 14.400 kvm. Det forventes, at der heraf bevares mindst 10.500 kvm, og at det fremtidige domicil skal have et etageareal på 19.000-22.000 kvm. Desuden forventes det, at der bliver plads til boliger på den nordlige del.

Kombineret med, at der sker en omdannelse fra erhverv til boliger, forventes det samlede nye boligetageareal at blive mindst 50.000 kvm. Derfor har forvaltningen i Københavns Kommune indstillet, at der bør stilles krav om 25 procent af de nye boliger skal være almene.

Teknik- og Miljøudvalget godkendet den 13. marts, at der sættes gang i arbejdet med en ny lokalplan med henblik på at realisere projektet. Et samlet udvalg afgav dog protokolbemærkningen "Partierne ønsker, at der tilføjes en anbefaling til det videre arbejde om, at der skal arbejdes med grønne tage og begrønning af facader.”

Desuden udtrykte medlemmerne fra Enhedslisten, Socialdemokratiet, Alternativet, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre ønske om, at et højhus på 16 etager udgår og erstattes af byggeri på maksimalt 5 etager.

Det forventes, at en lokalplan for projektet kan endeligt vedtages i februar eller marts 2020. ATP Ejendomme og F.L. Smidth samarbejder blandt andet med Arkitema og Elgaard Architecture om udviklingen af projektet.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter