Patriziainvesterer i endnu et boligudviklingsprojekt 120 lejligheder og 56 rækkehuse i København, og øger dermed sin ejendomsportefølje i Danmark til næsten 8 milliarder kr. Sælger er MT Højgaard, som blev rådgivet af Catella.

Patrizia har indgået en aftale med MT Højgaard om akkvisitionen af et 18.660 kvm stort boligudviklingsprojekt i København. Boligerne står efter planen færdige i midten af 2019 og kommer til at ligge på Teglholmen. Projektet omfatter 16 ejendomme, som i alt indeholder 120 lejligheder og 56 rækkehuse samt en række fællesområder og grønne arealer.

- Siden etableringen af det danske kontor i 2012 har vi haft 5 travle år. Vi har set en voksende interesse fra investorer i den danske boligsektor, og vi har gennemført investeringer i 10 boligporteføljer. Danmark er fortsat et attraktivt marked at investere i, fordi befolkningen fortsætter med at vokse – især i København, som har kurs mod en befolkningstilvækst på cirka 18 procent frem mod 2030. Hertil kommer den fortsatte urbanisering og ubalancen i efterspørgslen efter og udbuddet af boligejendomme, siger Rikke Lykke, administrerende direktør for Patrizia i Norden.

- Takket være det danske teams stærke lokalkendskab har vi været i stand til at identificere attraktive investeringsmuligheder i relation til disse centrale vækstfaktorer, hvilket har det gjort det muligt for os at øge vores AUM i Danmark til næsten 8 milliarder kr., uddyber hun.

NB! Boligudvikling i København 2017-2027. Konferencen afholdes d. 12. september 2017.

Udviklingsprojektet er blevet erhvervet som en del af Patrizias "buy-and-hold"-strategi. Sydhavnen har nydt godt af byfornyelser og forbedringer af den lokale infrastruktur i de seneste år, og på grund af områdets placering lige ved havnefronten og dets nærhed til centrum er det nu et af de mest eftertragtede boligområder i København. Det er især populært blandt børnefamilier, og indbyggertallet forventes at 3-doble, så det stiger fra de nuværende 5.000 til mere end 15.000 i 2025.

Dette er Patrizias 4. opkøb i området og kommer efter erhvervelsen af et andet boligudviklingsprojekt i marts. Men i modsætning til de tidligere opkøb i området, hvor Patrizia har investeret i nøglefærdige projekter, så er der her tale om et projekt, hvor Patrizia selv agerer bygherrer. I april 2017 kunne selskabet også berette om en akkvisition af 6 boligejendomme i Danmark, hvoraf de 5 (inklusive et nyt udviklingsprojekt) ligger i København og 1 i Aarhus.

- Patrizia har nu været en aktiv ejendomsinvestor i København i 5 år. Og i løbet af de 5 år har byudviklingen været markant. Derfor er det også et naturligt skridt for os nu at gå aktivt ind i dette udviklingsprojekt, hvor vi kan være med til at præge opbygningen og udviklingen af en af de mest attraktivt beliggende nye bydele i København og gøre området til et sted, hvor fremtidens københavner gerne vil bo, siger Rikke Lykke.

Udviklingsprojektet opbygges i 6 etaper. De første arbejder forventes påbegyndt i august 2017, og den sidste ejendom forventes at stå færdig i september 2019.

- Det glæder os, at vi nu får mulighed for at fuldende udviklingen af området ved at opføre dette tætte og grønne boligkvarter i et spændende campusmiljø tæt på Aalborg Universitet i København og den kommende Metro i Sydhavnen, siger divisionsdirektør i MT Højgaard, Christina Jørgensen.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.