Den centrale p-kælder under Thomas B. Thriges Gade er nu blevet planmæssigt solgt. Dermed er den sidste finansiering i byomdannelsen på plads.

Omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade er snart færdig, og hver dag benytter over 1.000 bilister parkeringskælderen i området til at parkere tæt på bymidten. Byudviklingen er finansieret af Odense Kommune og Realdania, og salget af parkeringsarealet har også hele tiden har været en del af planen. Nu er aftalen faldet på plads med en pris på 365 millioner kr. eksklusive moms.

Køberen er det hollandsk-tyske partnerskab Orange/Catella, der også ejer parkeringsarealer i København. Med deres første køb vest for Storebælt ser de dog også nogle helt særlige muligheder og fremtidigt potentiale.

- For os har beliggenheden og de mange adgangsmuligheder til parkeringskælderen været afgørende. Med den tidligere funktion, som tungt trafikeret akse, ligger parkeringskælderen og passagen fuldt indlejret under det meste af byens centrum - og det gør dette anlæg ret unikt, og oplagt som mobilitetscenter, siger Michiel Gerritsen, director, Orange Investment Management.

ODENSE: de store projekter. Konferencen afholdes den 15. september 2021.

Partnerskabet har indgået en langsigtet aftale med Q-Park, der skal drive p-kælderen i Odense, og derfor vil det fremover være Q-Parks navn, der står på skiltene i og ved parkeringskælderen. Og Q-Park deler de store ambitioner for, hvordan parkeringskælderen kan blive et vigtigt knudepunkt for byen - på flere måder, fortæller Business Development Manager Johan Juncker.

- Det er på alle måder et fantastisk projekt med rigtig mange muligheder. Det kan være, der i p-kælderen fremover også kan være et logistikcenter, hvor man afleverer og henter pakker, der kunne være ladestandere til el-taxaer eller den kunne fungere, som en central for delebiler. Det er ikke hver dag, man overtager anlæg i den størrelse og vi glæder os til både at drive parkeringskælderen og udvikle den, siger han.

Rådgivere for Odense Kommune: Colliers International (forretningsrådgivning) og Kromann Reumert (juridisk bistand) Rådgivere for Catella Parken Europa: Plesner (juridisk bistand).

Parkeringskælderen under Thomas B. Thriges Gade vil udgøre den ellevte ejendomsinvestering i den europæiske parkeringsinvesteringsfond "Catella Parken Europa", som administreres af Orange IM og Catella Real Estate AG.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS