Pædagogernes Pension (PBU), Domea Horsens og Danhaus skrev i dag, den 22. februar 2018, sammen med Horsens Kommune under på aftalen om boligbyggeriet Brahesbakke ved Bygholm Sø. Byggeriets i alt 130 boliger består af både ejer-, leje- og almene boliger skabt til en bred målgruppe.

Et nyt boligområde på 55.000 kvm grund i første række til Bygholm Sø blev i dag lanceret på et pressemøde på Horsens Rådhus, hvor byens borgmester Peter Sørensen sammen med repræsentanter fra bygherrerne præsenterede byggeriet Brahesbakke og de visioner, der ligger bag.

De 3 bygherrer skal stå for at bygge boliger med hver sin ejerform. Pædagogernes Pension (PBU) står for private lejeboliger. Domea Horsens og Danhaus står for henholdsvis byggeriet af almene familieboliger og private ejerboliger.

Som rådgivende ingeniørfirma er valget faldet på Oluf Jørgensen Horsens, mens Dansk Boligbyg er valgt til totalentreprenør på projektet, hvor Skala Arkitekter har tegnet konkurrenceforslaget, der skaber et boligområde med enkeltstående punkthuse. Projektet afsæt i Horsens Kommunes bosætningsstrategi om at skabe boligområder, hvor det er muligt at blive boende i forskellige faser i livet.

- Horsens Kommune er inde i en fantastisk udvikling, og det har rigtig mange investorer fået øjnene op for i de seneste år. Vi oplever i Horsens - og har gjort det i mange år - en stor vækst i antallet af nye borgere, og det stiller ekstraordinært store krav til antallet af nye boligbyggerier. Vi har samtidig den holdning, at vi her i Horsens skal have "varer på alle hylder", hvilket betyder, at der skal være boliger for enhver i Horsens Kommune. Og derfor passer projekterne på Brahesbakke med en blanding af almene boliger, private lejeboliger og ejerboliger helt perfekt til vores overordnede målsætning, siger borgmester i Horsens, Peter Sørensen.

For Pædagogernes Pension (PBU) er Brahesbakke endnu en manifestation af, at pensionskassen er tilbage på det danske ejendomsmarked. PBU har inden for de seneste 12 måneder nemlig også lanceret boligbyggerier i både Nyborg og Helsingør.

- Dette er en meget attraktiv investering for os. Vi er med helt fra starten af byggeriet og ser det som en mulighed for at få et større stabilt afkast til vores medlemmer. Horsens er interessant for os, fordi byen har det rette mix af vækst og strategisk god beliggenhed. Vi har valgt at investere i Brahesbakke, fordi vi her kan bygge attraktive lejeboliger tæt på både by og natur, som almindelige mennesker har råd til at bo i. Brahesbakke vil skabe dejlige rammer for både børnefamilier og 55+-segmentet, siger ejendomsdirektør Ib Jansholt, Pædagogernes Pension (PBU) og tilføjer, at medlemmerne vil få fortrinsret til at leje boligerne.

Pædagogernes Pension (PBU) administrerer pensioner for mere end 110.000 pædagoger. De årlige pensionsindbetalinger udgør 3 milliarder kr. I alt forvalter Pædagogernes Pension (PBU) en samlet pensionsformue på 70 milliarder kr.

Hos Danhaus, der står for ejerboligerne på Brahesbakke, ser man frem til at komme i gang med byggeriet.

NB! Horsens investerer 12 millarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 3. oktober 2018.

- Jeg er selv opvokset i Horsens, og Bygholm-området har altid været et ganske særligt naturskønt område. Jeg er sikker på, at det bliver superattraktivt at slå sig ned ved Brahesbakke, hvor vi i Danhaus ser frem til at bygge dejlige boliger. Vi har fuld fokus på arkitektur, optimal og individuel indretning samt meget høj kvalitet i byggeriet. Vi har været på markedet siden 1977 og har bygget tusindvis af forskellige boliger, som hver dag danner rigtigt goder rammer for livet hos familier herhjemme og i udlandet, siger Johannes Schmith, administrerende direktør i Danhaus.

De almene boliger på Brahesbakke står Boligselskabet Domea Horsens og Domea.dk for. Her man både glad og stolt over, at komme til at bygge i de naturskønne omgivelser ved Bygholm Sø.

- Boligselskabet Domea Horsens har jo tradition for at bygge attraktive kvalitetsboliger, som bidrager positivt til lokalområdet. Det får vi også lejlighed til at demonstrere her, siger Boje Krogh-Hansen, formand for Boligselskabet Domea Horsens.

- Vi har efterhånden stor og god erfaring for at samarbejde med private udviklere, når det gælder om at løfte et større område. Vi har gennem flere år deltaget aktivt i byudviklingen af Horsens Kommune, med flere større byggerier i Horsens by. Det at vi nu, i et større samarbejde, får lov til at bygge almene boliger i et område, hvor naturen skal være med til at definere arkitekturen, er skønt, supplerer Louise Prahm, projektudviklingschef i Domea.dk, der fungerer som byggeforretningsfører for Boligselskabet Domea Horsens.

Kuben Management er projektudvikler og bygherrerådgiver på Brahesbakke-byggeriet.

- Brahesbakke er endnu et eksempel på, hvordan vi i samarbejde med institutionelle og private investorer udvikler nye boligprojekter med blandede ejerformer. Bag Brahesbakke ligger blandt andet en stor analyse fra rådgivningsvirksomheden Exometric, der har afdækket områdets boligpotentiale for os, siger Ulf Christensen, administrerende direktør i Kuben Management og Exometric.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i København frem til 2030