Kloakkerne kan ikke klare den belastning, som et projekt med 69 nye boliger på en 16.120 kvm stor grund i Vejle vil medføre.

I oktober 2020 købte Kryger Development med base i Silkeborg for 8 millioner kr. en 16.120 kvm stor grund ved Vardevej i Trædballe i Vejle. Her skal der efter planen opføres 45 lejligheder i et etagebyggeri på 4.600 kvm samt 24 rækkehuse i 1-2 etager på sammenlagt 2.450 kvm.

Dokumenter, som Vejle Amts Folkeblad har fået via en aktindsigt, viser dog, at kloakkerne kan ikke klare den ekstra belastning, et nybyggeri vil medføre, selvom planen omfatter et reservoir til regnvand.

Jylland: Køb og salg af ejendom - Due Diligence. Kurset afholdes den 18. maj 2021.

"Man kan være bekymret for, om der kan skabes volumen nok til både forsinkelse af regnvand og akkumulering af klimavand - og begge dele er bygherrens forpligtelse", skriver Vejle Spildevand ifølge VAFO.dk.

Spildevandsselskabet påpeger samtidig, at mange nabohuse i området er funderet på træpæle, som ikke kan tåle at blive blottet, hvis grundvandsspejlet sænkes. Desuden løber der en spildevandsledning på tværs af grunden, og der ikke må bygges tættere end 2,5 meter på ledningen.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.