Nye tal fra Danmarks Statistik viser en imponerende stigning i omsætningen og beskæftigelsen i de nye højvækstvirksomheder i Danmark. I bygge- og anlægsbranchens nye højvækstvirksomheder er omsætningen mere end 3-doblet.

I 2017 var antallet af nye højvækstvirksomheder i Danmark 188. Antallet er størst inden for branchegrupperne handel- og transport samt erhvervsservice. I bygge- og anlægsbranchen var der 27 nye højvækstvirksomheder i 2017. 

- De 27 virksomheder havde 302 fuldtidsansatte i 2014 og en samlet omsætning på 390 millioner kr. Virksomhedernes vækst betød, at de i 2017 kunne tælle 787 fuldtidsansatte og en samlet omsætning på 1.226 millioner kr. Det er en vækst på 161 procent i antal ansatte og hele 215 procent i omsætning, altså mere end en 3-dobling, hvilket må siges at være meget imponerende, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard, Dansk Byggeri.

Højvækstvirksomhederne er op til 5 år gamle. De har ansatte svarende til mindst 5 fuldtidspersoner i starten af vækstperioden og en gennemsnitlig årlig vækst i antallet af fuldtidsansatte på mindst 20 procent over en 3-årig periode.

NB! Skolebyggeri - de bedste løsninger. Kurset afholdes d. 6. november 2019.

- Byggeriets bidrag til beskæftigelsesfremgangen og væksten i Danmark har været relativt stor siden kurven på arbejdsmarkedet ændrede retning i 2013. Derfor giver det rigtig god mening, at vi ser denne stærke vækst blandt højvækstvirksomhederne i bygge- og anlægsbranchen, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard.

Størst vækst i Region Hovedstaden
94 ud af de 188 nye højvækstvirksomheder er grundlagt i Region Hovedstaden, og de stod for knap halvdelen af de 3.662 nye job (målt i fuldtid), der blev skabt i højvækstvirksomhederne i perioden 2014-2017.

- Selvom det samlede erhvervslivs antal af nye højvækstvirksomheder ikke er oppe på samme høje niveau, som man så i 2007 og 2008, så er en vækst på knap 200 procent i omsætning og beskæftigelse på 3 år ganske imponerende. Det vidner om et generelt sundt erhvervsklima i Danmark. Bagtæppet i form af generel vækst i samfundsøkonomien og stor beskæftigelsesfremgang på arbejdsmarkedet har samtidig været med til at understøtte den stærke fremgang, vi ser blandt højvækstvirksomheder, siger Jacob Hangaard.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030

Ungdomsboliger på et modent marked

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den nye Planlov KURSUS