Der skal efter planen bygges 57.500 kvm boliger, serviceerhverv og daginstitution på det 50.400 kvm store industriareal. Der vil blive stillet krav om omkring 10.000 kvm almene boliger.

Teknik- og Miljøudvalget i København har besluttet at sende lokalplanen for et 50.400 kvm stort areal mellem Prags Boulevard og Amager Strandvej i offentlig høring, og den 11. august 2020 skal Økonomiudvalget tage stilling til sagen.

De eksisterende bygninger i i området er blandede industri- og lagerbygninger opført i perioden 1946-1961 med nyere tilføjelser fra perioden 1972-2010. En bygning på Yderlandsvej 1 gøres med lokalplanen bevaringsværdig.

Derudover omdannes området i henhold til lokalplanen fra et industriområde til et tæt bykvarter med blandede bymæssige formål med afsæt i en bebyggelsesplan udarbejdet af Holscher Nordberg Architecture and Planning i samarbejde med Kragh og Berglund Landskabsarkitektur & Urbant Design.

Generationsskifte og skatteregler for ejendomsaktører. Kurset afholdes den 22. oktober 2020.

Boligandelen skal udgøre 70- 80 procent af de i alt 57.500 kvm. Der er krav om, at der etableres 25 procent almene boliger, svarende til 10.000-11.500 kvm af det samlede muliggjorte boligetageareal.

Der må opføres eller indrettes bebyggelse til skoler og andre uddannelsesformål, institutioner samt kulturelle formål. Der er konkret muliggjort placering af en daginstitution centralt i området på 3.600 kvm.

Mod Ved Amagerbanen og Yderlandsvej muliggøres et samlet areal på 400 kvm til enkeltstående butikker. Hver butik der indrettes til dagligvarer eller udvalgsvarer må højest udgøre 200 kvm.

Bebyggelsen i området vil blive opført i 4-7 etager, hvor den højeste bebyggelse placeres ud mod mod Prags Boulevard og Amager Strandvej.

For at muliggøre lokalplanen kræves det, at grundejerne køber en 2.900 kvm store grund, der ligger langs Prags Boulevard, af Københavns Kommune. Salgsprocessen er sat i gang efter Teknik- og Miljøudvalgets beslutning om at udarbejde lokalplanforslaget.

Blandt grundejerne i området er blandt andet forhenværende medejer af AG Gruppen, Jørgen Witting, samt ægteparret Lise og Peter Aagaard, der er indehavere af smykkekoncernen Trollbeads.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter