Prisen på en ny politiskole i Vejle i ombyggede lokaler løber op i 504 miillioner kr., hvor en nybygget politiskole i Herning ville have kostet 550 millioner kr. Ifølge Politiforbundet har politikerne ignoreret fakta, da de traf beslutning om at placere politiskolen i Vejle.

Politiskolen i Vejle vil først stå klar i 2020, og det kommer til at koste 505 millioner kr. at etablere skolen. Det skriver Radio24syv på baggrund af en opgørelse fra Bygningsstyrelsen.

Formand for Rigspolitiforeningen Jørgen Olsen mener, at beslutningen om at renovere den eksisterende bygning skyldes, at politikerne ignorerede fakta.

- Politikerne udtalte sig mod fakta, for rapporten viste jo allerede dengang, at det ville tage længere tid at renovere end at bygge en ny skole, så de ignorerede fakta. Nu er det spændende, om man overhovedet kan holde den her pris. Ting kan jo udvikle sig hen ad vejen, så vi må håbe, man har taget alle de forbehold, der skal tages i forbindelse med renoveringen, siger Jørgen Olsen til Radio24syv.

NB! Fredericia investerer 15 milliarder i byudvikling 2018 - 2028. Konferencen afholdes d. 1. marts 2018.

Selve ombygningen af den 7.100 kvm store, tidligere sygeplejeskole på Soldalen 8 i Vejle vil koste 266 millioner kr. Dertil kommer køb af grunden til 35 millioner kr. og byggeri af nye værelser for 100 millioner kr. Oven i hatten kommer renter, der løber over en 20-årig periode. Dermed løber prisen op i samlet set 504 millioner kr.

Til gengæld spares hvert år 13 millioner kr. i leje- og driftsomkostninger ved at vælge den eksisterende bygning i Vejle frem for en nybygget politiskole, skriver Radio24syv.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS