I Odense vil 60 parcelhusgrunde og en storparcel med plads til 20 boliger blive udbudt til salg i foråret 2020. Priser på bolig- og erhvervsjord i kommunen vil være uændret i 2020 med undtagelse af et enkelt erhvervsområde, hvor priserne stiger med 35 procent.

Der er en løbende regulering af priserne på boligjord i Odense Kommune i forbindelse med nye udstykninger. Priserne vurderes løbende i forhold til markedsprisen, og ifølge kommunen vurderer, at priserne på de grunde, som i dag er til salg, er sat til markedsprisen.

Overordnet set besluttede politikerne i byrådet den 11. december 2019, at priserne fastsætte på boligjord til at være uændret. Odense Kommune har i 2019 solgt 18 parcelhusgrunde, og kommunen har blot en beholdning på 31 salgsklare grunde i byen, der gennem de seneste år har haft fokus på byfortætning med nye lejligheder i centrale dele af byen.

- Men det har også vist sig, at mange drømmer om noget andet - at de netop vælger Odense, fordi byen tilbyder mange attraktive bydele med parcelhuse, egen have og lukkede vænger, sagde by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) på byrådsmødet den 11. december.

- Derfor er det positivt, at vi har fået sat gang i salget og ikke mindst udstykningen af parcelhusgrunde, for det kan ikke være i Odenses interesse, at familier bosætter sig uden for kommunen, fordi man ikke kan finde en parcelhusgrund. Jeg glæder mig derfor over de mange nye huse, der bliver bygget i disse år - ikke mindst i Bellinge. Her kommer der mange flere boliger i de kommende år, sagde hun videre.

Boligområdet Bellinge Fælled etape 3, del 2, som vil være klar til salg fra foråret 2020, omfatter 60 parcelhusgrunde og en storparcel med plads til 20 boliger. Parcelhusgrundene fastsættes til mindstepriser på 396.000 kr. + 810 kr. per kvm inklusive moms. Det svarer til en prisstigning på 25.000 kr. i forhold til grundene solgt i etape 3, del 1. Storparcellen foreslås udbudt til en mindstepris på 680 kr. per kvm grundareal eksklusive moms.

Due Diligence - køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 3. marts 2020.

Der er per 1. november 2019 ikke solgt nogle storparceller i 2019. De resterende salgsklare byggemodne arealer er på 174 boliger, men 2 parceller i Bellinge forventes solgt til opførelse af 84 almene boliger. Desuden har kommunen en storparcel med plads til 90 boliger i Seden ved Bullerupvej i beholdningen.

På byrådsmødet skulle politikerne også tage stilling til priserne på erhvervsjord i kommunen.

- Det er en svær øvelse, da Odense Kommune må siges at være prisdannende på grund af sin størrelse, sagde Jane Jegind på byrådsmødet og slog fast, at priserne på erhvervsjord skal give virksomhder mulighed for at starte op eller udvikle sig yderligere.

Der er per 1. november 2019 solgt 124.000 kvm erhvervsjord i kommunen. Arealerne er primært solgt i Tietgenbyen og på Logistikvej i Højme. Kommunens samlede salgsbare byggemodnede beholdning af erhvervsjord er på 540.000 kvm.

Priserne på erhvervsarealerne holdes uændret med undtagelse af Seden Nord. Arealerne i Seden Nord foreslås ændret fra 110 kr. per kvm til 150 kr. per kvm eksklusive. moms, idet området er omfattet af hvilende kloakbidrag på 10 kr. per kvm, som er væsentligt lavere end det generelle kloakbidrag på 65 kr. per kvm.

Et lokalplanlagt erhvervsareal ved Nistedvej kan aktiveres. Arealet foreslås udbudt til salg til en mindstepris på 150 kr. per kvm grundareal eksklusive moms. Dette areal er ligeledes omfattet af hvilende kloakbidrag.

En ny lokalplan for 1. del af Tietgenbyen Nord forventes endeligt godkendt i midten af 2020. Herefter vil byggemodning af området blive igangsat.

Oversigt: Ledige storparceller i Odense (PDF)

Oversigt: Ledige parcelhusgrunde i Odense (PDF)

Oversigt: Ledige servicearealer i Odense (PDF)

Oversigt: Ledige erhvervsgrunde i Odense (PDF)


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS