Odense har de seneste 6 år arbejdet målrettet mod at transformere byen fra stor dansk by til dansk storby. En ny boligstrategi skal nu sikre koblingen mellem boligudviklingen og transformationen af byen.

Odense gennemgår lige nu en meget positiv udvikling på flere fronter. Der er en stabil befolkningstilvækst på 1.500 indbyggere årligt samt stigende boligpriser.

Det mærkes på især ejendomsinvesteringerne, som strømmer til. Odense Kommunes nye boligstrategi skal udover, at skabe en god kobling mellem boligudviklingen og byens transformation også sikre, at de muligheder og udfordringer, som opstår i tilknytning til den nye situation på ejendomsinvesteringsmarkedet, henholdsvis udnyttes og håndteres på en meningsfuld måde.

NB! Odense investerer 52 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 29. november 2017.

- Vi er enormt glade for, at det går så godt i Odense. Det viser, at byrådets visioner og klare retning for byens udvikling har givet pote. Det betyder også, at der nu er tale om helt andre muligheder og udfordringer end for blot få år siden – og dem skal vi forholde os til. Der kommer hele tiden nye projekter til, og udviklingen går rigtig stærkt. Derfor er det vigtigere end nogensinde at have fokus på, at de projekter, der kommer, også skaber værdi for byen og for byens borgere. Det er den merværdi, som boligstrategien blandt andet skal være med til at sikre via sine 6 målsætninger, siger Carsten Henriksen, chef for Bystrategi i Odense Kommunes Borgmesterforvaltning.

- Vi kan selvfølgelig ikke gøre det alene. En god og helhedsorienteret udvikling kræver også, at vi har et godt samarbejde med dem, der udvikler Odense, og derfor har både investorer, udviklere og boligorganisationer bidraget til udviklingen af strategien, uddyber han.

NB! Odense - de store projekter 2018. Konferencen afholdes d. 21. marts 2018.

Boligstrategien er udover en omfattende involveringsproces blandt andet baseret på en større boligbehovsanalyse udført af analysevirksomheden Exometric, hvori de også har vurderet Odense som investeringscase. Odenses boligstrategi blev vedtaget af et enigt byråd den 15. november 2017.

Strategien og den tilhørende baggrundsrapport kan findes på Odense Kommunes hjemmeside.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS