203 ejendomme med gård- og landbrugsbygningsanlæg fordelt over hele Odense Kommune er omfattet af lokalplanforslaget som nu droppes.

Inden for de seneste år har Odense Kommune oplevet en stigning i antallet af bevaringsværdige gårde, som ønskes nedrevet. By- og Kulturudvalget besluttede derfor i november 2019 at sende et lokalplanforslag for 203 landbrugsejendomme med bevaringsværdige gårde og landbrugsbygninger i 8 ugers offentlig høring.

Med mindre en ejendom er omfattet af en lokalplan med bestemmelser om bevaring, kan nedrivningsansøgningen ikke afvises. En bevaring vil kræve, at der i hvert enkelt tilfælde udarbejdes en ny bevarende lokalplan.

Formålet med lokalplanen for bevaringsværdige gårde har været at undgå, at de omfattede gårde kun kan bevares, hvis der udarbejdes bevarende lokalplaner i hvert enkelt tilfælde.

Ifølge FYENS.dk har politikerne i udvalget nu besluttet at droppe lokalplanen efter en indstilling fra forvaltningen.

Planloven og lokalplaner - de nye ændringer. Kurset afholdes d. 30. september 2020.

- Vi har heldigvis ret til at blive klogere, og jeg synes jo faktisk, at det er positivt og viser, at forvaltningen har været lydhør over for de mange argumenter og indsigelser, der er kommet. Det er et klart signal om, at vi lytter og at det altså ikke er forgæves at sende et høringssvar, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) til Fyens.dk.

Ved et høringssvar, hvor ejeren af en ejendom mener, at ejendommen ikke er bevaringsværdig, har forvaltningen tilbudt en besigtigelse. Forvaltningen har på den baggrund besøgt 16 ejendomme og drøftet de konkrete forhold med den enkelte ejer på stedet.

På baggrund af en samlet vurdering af høringssvarene, antallet af bygninger, der er omfattet af lokalplanforslaget, og deraf følgende risici for erstatningspligt, indstillede forvaltningen, at lokalplanforslaget ikke godkendes, og at nedrivningssager af bevaringsværdige gårde dermed behandles som hidtil.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Logistik og industri - fart på nye muligheder