Orange Capital Partners (OCP) sin første danske boligportefølje. Porteføljen består af 2 nybyggede boligejendomme, Emmahus og Gertrudehus, med et samlet udlejningsareal på 25.434 kvm og en beliggenhed centralt i Bellakvarter-området i Ørestad.

OCP, en langsigtet ejendomsinvestor med hovedkontor i Holland, har netop købt en ejendomsportefølje i Ørestad, København. Porteføljen er udviklet af Solstra Development på vegne af Bellakvarter A/S, som ejes af AkademikerPension (33 procent) og Sampension (66 procent).

- Vi er meget tilfredse med resultatet af salgsprocessen for disse ejendomme i Bellakvarter. Processen bekræfter både, at der er betydelig investorinteresse for bæredygtigt byggeri og vores forventninger om, at investeringen i Bellakvarter vil generere attraktive afkast til vores pensionskassekunder, udtaler Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension.

Bellakvarter er et udviklingsområde, der er DGNB midtvejscertificeret med Guld. Området ligger i gåafstand fra Danmarks største indkøbscenter (Field’s), Skandinaviens største messecenter (Bella Center Copenhagen) og Bella Center metrostation, hvorfra der er hurtig forbindelse til det centrale København og Københavns Lufthavn.

- Vi blev en del af projektet, fordi vi anså det for at være en god investering. Men også fordi vi ønskede at tage del i en bæredygtig udvikling af et nyt område af København. Og det er enormt tilfredsstillende for os, at vi lykkedes med begge dele, siger Jens Munch Holst, administrerende direktør for AkademikerPension.

Finansiering af ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 31. august 2021.

Efter en struktureret udbudsproces, som resulterede i adskillige bud, blev porteføljen solgt til en pris på 1,2 milliarder kr.

- Især faktorer som førsteklasses materialer, en bæredygtig konstruktion, kort afstand til servicetilbud og byen samt overkommelige lejepriser var af afgørende betydning for vores beslutning om at investere i porteføljen. Vi har til hensigt at investere i flere boligejendomme af samme høje kvalitet og med samme overkommelige lejepriser, siger Joris Voorhoeve, Partner, OCP.

Handlen er OCP’s første investering i Danmark og giver virksomheden en stærk platform, hvorfra den kan udbygge sine aktiviteter her i landet. OCP er en langsigtet investor i boligejendomme, hvor lejen er til at betale og hvor der tages hensyn til alle interessenter.

Erhvervelsen er et supplement til OCP’s eksisterende portefølje med en værdi af 26 milliarder euro. OCP er en fremgangsrig ejendomsinvestor med mere end 7 års brancheerfaring. Virksomheden har kontorer i Dublin, København og Amsterdam (hovedkontor). OCP investerer i boligejendomme på vegne af institutionelle investorer og såkaldte family offices.

Colliers og Gorrissen Federspiel bistod sælger i handlen, mens køber var repræsenteret af advokatfirmaet Accura og Niras som teknisk rådgiver.
Bellakvarter A/S har fortsat gang i udviklingen af den resterende del af området, dels med flere boligejendomme, men også med detail og kontor – alt sammen med fokus på kvalitet og bæredygtige løsninger med det formål at sikre, at området bliver både levende og sammenhængende, når færdigudviklet.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter