HSM Industri og Aalsrode Tømrerfirma har dannet et nyt selskab, som konstruere og placere 12 containere i et fælles byggeri, så studerende på it-uddannelser og 3D college på Viden Djurs kan flytte væk fra det gamle Hedebo Center i Grenaa.

HSM Industri og Aalsrode Tømrerfirma er gået sammen om at specialisere sig i at lave fleksible containerboliger. Det skriver Århus Stiftstidende.

- Vi laver et selskab sammen, fordi vi tror på, at der er et stort potentiale i de her containerboliger, der ikke kun kan bruges til studerende men også til flygtninge eller helt andre ting, siger Esben Møller, ejer og direktør af HSM Industri, til avisen.

NB! RANDERS investerer 16 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 21. juni 2016.

I første omgang skal det nye selskab etablere boliger til studerende på Viden Djurs, som forventer at have 500 studerende på deres uddannelser den 1. august 2016. De fleste er tilflyttere, så der er behov for boliger til de unge.

- Gennem de sidste par år har vi lavet løsninger med pavilloner og modulbyggerier, som har hvert deres udtryk. Med containerboligerne vil vi ændre på dette, så vi får en helhed i området, og vi får samlet vores elever på it-uddannelserne et sted, siger Ole Svit, direktør i Viden Djurs.

NB! Jylland: Planloven - de nye regler og løsninger. Seminaret afholdes d. 31. august 2016.

HSM Industri skal bygge selve rammen på de 12 containere, der vil måle cirka 63 kvm, mens Aalsrode Tømrerfirma skal stå for resten af arbejdet med at bygge en studiebolig til 72 studerende.

Arkitektfirmaet Arkikon designer containerboligerne, der skal være fleksible og nemme at flytte videre. Containerne vil hver især indeholde 2 boliger med egen indgang, bad og toilet, køleskab, og der bliver plads til 3 studerende i hver bolig.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND