Danske Nordic Solar Energy sætter gang i nye solprojekter i hele Europa. Det kan udvikle hele værdikæden af teknologi og leverandører inden for solenergi i Danmark. Nyt samarbejde med Danmarks Grønne Investeringsfond skal blandt andet sikre nye solcelleparker i Polen.

Virksomheden Nordic Solar Energy investerer i solcelleparker på de europæiske markeder. De ejer og driver allerede parker i 7 europæiske lande. Med et nyt samarbejde med Danmarks Grønne Investeringsfond vil Nordic Solar Energy nu i højere grad investere i nyopførte solcelleparker, som kræver større ekspertise og udviklingsarbejde.

Det næste skridt bliver en nyopført solcellepark i Polen, som forventes at stå færdig i 1. halvår af 2018. Parken omfatter i alt 10 MW fordelt på 2 lokationer.

- I dag er man nødt til at arbejde med hele værdikæden inden for sol for at være konkurrencedygtig. Vi har opbygget en organisation, der kan styre hele værdikæden, og som har en bred international erfaring. Med Polen er vi på 8 europæiske markeder, og etablering af solparker i Danmark er også en mulighed, vi ser på. Investering i solcelleparker i Danmark er blevet konkurrencedygtigt i takt med, at prisen på solpaneler er faldet, siger Nikolaj Hoff, der er administrerende direktør i Nordic Solar Energy.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 19. april 2018.

Udviklingen i solenergi går lige nu hurtigt med en årlig vækst på 25 procent om året, og prisen på solcelleteknologi er fortsat markant faldende. Det og de medfølgende skalafordele gør, at der er et stort forretningspotentiale i solenergi i de kommende år.

- I Danmarks Grønne Investeringsfond er vi meget interesserede i, at hele den danske værdikæde omkring solenergi er så stærk som mulig. Nordic Solar Energy er med til at sikre, at vi i Danmark opbygger relevante og nødvendige kompetencer til, at Danmark kan blive en international aktør inden for solenergi, siger Michael Zöllner, erhvervskundedirektør i Danmarks Grønne Investeringsfond.

Nordic Solar Energy investerer langsigtet i europæisk solenergi, og er som sådan ikke afhængig af enkelte markeder eller kunder.

- Vores tankegang er, at klima og energi er grænseoverskridende, og at handlen med el fra vedvarende energiforsyning derfor også i stigende grad vil blive internationaliseret og være uafhængig af landegrænser. Sol er drevet af skala i både anlægs- og driftsfasen. Der er en værdiforøgelse, og dermed prisreduktion for forbrugerne, i at kunne bygge stort. Sol er billigere end konventionel energiproduktion, og forbrugerne kan dermed få både billigere og grøn energi, siger Nikolaj Hoff.

Fakta


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS