Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen samarbejder med Dansk Erhverv og HORESTA om at hjælpe danske hoteller med at få bedre aftaler med og øge konkurrencen mellem bookingportalerne.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen samarbejder med Dansk Erhverv og HORESTA om at hjælpe danske hoteller med at få bedre aftaler med og øge konkurrencen mellem bookingportalerne.

- Når op mod halvdelen af hotellerne ikke kender deres muligheder for at lave aftaler med bookingportalerne, er der i branchen et potentiale for bedre aftaler, som vi gerne vil hjælpe med at forløse, siger vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jacob Schaumburg-Müller.

- Vi arbejder for velfungerende markeder, og det gælder både for virksomheder og for forbrugere. Derfor er det også oplagt, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i samarbejde med Dansk Erhverv og HORESTA hjælper med lidt flere detaljer omkring de formelle rammer for aftaler med bookingportalerne, uddyber han.

Hotellerne har mulighed for at fastsætte forskellige priser på hotelværelser på forskellige bookingportaler og tilbyde lavere priser til kunder, der henvender sig personligt.

Baggrunden for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens samarbejde med Dansk Erhverv og HORESTA er, at en analyse fra de europæiske konkurrencemyndigheder viser, at 47 procent af de adspurgte hoteller ikke kendte til mulighederne for at indgå nye aftaler med bookingportalerne.

Ved at indgå forskellige aftaler med forskellige bookingportaler kan et hotel opnå flere fordele. For det første præsenteres forbrugerne for et bredere udvalg af tilbud, afhængigt af hvilken bookingportal forbrugerne er på. For det andet vil det forbedre konkurrencen mellem portalerne til gavn for både hoteller og forbrugere.

I samarbejdet kombineres Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens viden om konkurrencereglerne med Dansk Erhverv og HORESTA's brede branchenetværk.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i Jylland