Ejendomsselskabet, der ejer de 2 små byhuse på Nørre Allé 72-74i Aarhus, ønsker et nedrive dem til fordel for et hotelbyggeri i 5 etager. I Skejby er kan et 25 etager højt hotelprojekt ligeledes være på vej.

Ifølge Århus Stiftstidende vil Ejendomsselskabet Nørre Allé 72-74 ved Kasper Svinth Strand og Jens Ole Svinth Suhr nedrive de 2 byhuse på Nørre Allé 72-74 og opføre et hotel i 5 etager på grunden.

Hotellet skal opføres lyse, grå eller gule sten, hvor øverste etage er trukket tilbage. Huset skal indeholde restaurant/café i stueplan og et lille hotel med omkring 20 værelser på de øvrige etager. I stueplan skal bygningen trækkes et par meter ind, så der bliver plads til udeservering på fortovet, skriver Århus Stiftstidende.

NB! Jylland: Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Kursus afholdes d. 26. september 2019.

Arkitema Architects har tegnet hotelprojektet, der ikke vækker begejstring hos Midtbyens Fællesråd, som ønsker at de eksisterende byhuse bevares.

"Bygningerne har ingen unik eller høj arkitektonisk værdi, og der findes mange lignende bygninger i byen bl.a. i Jægergårdsgadekvarteret og Øgaderne", skriver Arkitema ifølge Århus Stiftstidende i et svar til indsigelserne.

Endnu et hotelprojekt kan desuden være på vej i Skejby. Aarhus Kommune er lige nu i gang med en forundersøgelse, der skal bane vejen for en ny lokalplan for et hotel- og konferencecenter med mulighed for 10.000 kvm erhverv samt servicelejligheder i 25 etager på et 15.000 kvm stort areal Graham Bells Vej 17 A i Skejby.

Grunden, der ejes af udvikler Niels Albertsen, ligger ved Ikea og er ubebygget. Projektet med navnet Sky Tower  har været undervejs siden før finanskrisen.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Fremtidens betonbyggeri

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.