Firmaet Container Living skal opføre et projekt i Kanalbyen, der blandt andet skal rumme et vinfællesskab, en Airbnb-lejlighed og 2 kunstnerboliger. Det containerbaserede modulbyggeri skal bidrage til den fortsatte udvikling af Kanalbyen som en kreativ bydel med plads til eksperimenter.

Efter 2 års idéudvikling kan firmaet Container Living nu gå i gang med at bygge deres showroom  i Kanalbyen ved Lillebælt - den helt nye bydel, som udvikles i samarbejde mellem Fredericia Kommune og Realdania By & Byg.

Container Livings projekt i Kanalbyen kommer til at indeholde forskellige funktioner indrettet i arkitekttegnede containermoduler. Det omfatter blandt andet 2 mindre hotellejligheder, som Fredericia Teater skal anvende til kunstnerboliger, en lidt større Airbnb-lejlighed samt et par lejemål, der kan bruges til forskellige bylivsskabende tiltag. Et af modulerne udstyres med klimastyring og vinreoler. Her skal der være vinfællesskab drevet som forening med fokus på fælles opbevaring, arrangementer og "nørderi" omkring vin.

- Vi tror på, at kreativitet skaber vækst og kan være med til at gøre Kanalbyen attraktiv at bo i, så vi har arbejdet tæt sammen med Container Living om at udvikle de koncepter, som vi sammen tror på vil bidrage til den fortsatte positive udvikling, fortæller Tim E. Andersen, som er projektdirektør i Kanalbyen.

NB! Jylland: Det nye Bygningsreglements krav. KURSUS. Konferencen afholdes d. 9. maj 2017.

Senior Partner, Bendt Almvig og Kreativ Leder, Rolf Kjær fra Arkitema Architects har også været med i udviklingen.

- Det har været en interessant og spændende proces. Projektet i sig selv er en drøm for arkitekter. Det, at tage noget, der har sejlet på verdenshavene og efterfølgende omdanne det til boliger i flotte byområder med spændende miljøer er helt vildt spændende, fortæller Rolf Kjær.

- Vi har fra begyndelsen haft Arkitema med i processen, hvilket har været altafgørende, da det hurtigt stod klart, at det var en udfordring at imødekomme kravene i Bygningsreglementet 2015. Det er vi nu lykkes med i Kanalbyen i Fredericia, og de mange nye løsninger har affødt, at der er indsendt en patentansøgning på konceptet, der blandt andet omfatter, hvordan vi samler og stabler containere, fortæller Brian Gade, der er direktør og konceptudvikler i Container Living. 

De første containere forventes at kunne tages i brug om 3-5 måneder.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Stormflodssikring af by- og landområder